Täby HBK Flickor födda 2010 - Stockholms bästa lag?

Från handbollsskola till att vara trettonåriga handbollstjejer är steget inte direkt långt, att dessutom vid denna ålder har två gånger i rad vunnit världens största klubbturnering Partille Cup, och dessutom Stockholms mest överlägsna lag i årgången flickor födda 2010.
Täby HBK – någon som kanske har missat?

 
Jag följer deras andra match mot isländska Selfoss i pågående Borde Cup och gruppspelet. Det kanske skulle bli jämnt men icke.
Täby HBK rullar på från vänster till höger och tvärtom. Det skjuts kraftigt från niometers, bollarna hamnar rätt in på famnen på lagets linjespelare, det räddas bollar mellan stolparna och bollartisten och ”gumman i lådan” Linnea Ager smiter i mellan de större Selfoss försvarare,  som att det vore världens enklaste grej.
Täby HBK:s lag imponerar – på mig. Slut 30-15 efter 16-5 i paus och en ny seger läggs till handlingen.
 
Det är inte bara en duktig handbollsspelare. Nej, det vimlar av duktiga spelare i Linus Johansson (tränare) lag utanför Stockholm.
Det är ett lag. Laget före jaget, och inget snack om saken.
Tillsammans sprutar det energi. På plan görs det hårda jobbet. Det är glädje i allt de gör tillsammans, både på och utanför handbollsplan.
Mot det isländska laget handlade det om en match i mängden.
Vi ska komma ihåg och värt att understryka att Täby HBK;s lag födda 2010, aldrig har varit med om och förlorat en match i tävlingssammanhang. Det är måste var något av rekord?
 
Hur är det möjligt?
 
Linnéa Ager förklarar.
-Ja, vad ska jag säga. Jag tror att det handlar mycket om att vi är många duktiga spelare och vi spelar som ett lag. Vi gör vår grej. Det är inga konstigheter, säger Ager.
Det låter så enkelt och det är nog just det – enkelt.
 
Varför göra det så himla komplicerat?
I Täby-lag finns det 24 spelare och en bra blandning av olikheter.
Exempelvis Hanna Lillhök, 185 centermeter lång, vänsterhänt.
Wow, vilken härlig spelare att kika på närmare.
-Jag älskar att spela och tränare handboll. Jag hinner inte med så mycket annat. Det är skola och handboll som gäller och så klart umgås med både familj och handbollskompisar.
Täby HBK har alltså inte förlorat en match i seriesammanhang. Det är ju helt otroligt.
 
Och när jag ställer frågan över hur kommer ni att hantera en förlust, har tjejerna svar direkt.
 
-Jag tror, och då är det mitt personliga svar att det kommer säkert att känna lite speciellt, men å andra sidan förlorar ju andra laget. Det är något som ingår i idrotten, men så länge vi spelar som ett lag och vinner är det jätteroligt, berättar Linnéa Ager och tillskillnad mot hennes långa handbollskamrat Hanna Lillhök är 152 centimeter lång.
Storleken har med andra ord ingen betydelse.
 
I Täby handlar det mycket om att ta vara på varje individ och tillsammans kokar tränare/ledare och laget ihop ett framgångsrikt lag.
Målet är att vinna Norden Cup. Ett bra tillfälle att få möta nordiska lag som Täby inte varje dag spelar emot.
-Nej, så är det. Det är en lärdom för oss och blickar framåt. Ny match efter lunch och vi ställs mot Kolbotn IK, säger tränare Linus Johansson.
 
Slutspelet börjar sedan på fredagen.
Täby HBK flickor 2010 – lägg laget på minnet – det har redan jag gjort.
 
Robban Zetterquist.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-