Randers vann rysarfinal

De två danska lagen Randers HK och BK Ydun:1995 bjöd på en högdramatisk final i F 97/98 EA. Det här var stor och mycket sevärd handboll de här två danska dominanterna visade upp i finalen. Och vilken match det blev, 18-18 vid full tid. Förlängning med ett mål vardera för respektive och totalt 19-19, vilket innebar sudden death. Det tog inte lång stund där förrän Randers kantspelare Camilla Degn tryckte in guldbollen och saken var klar. Randers vinner en grymt bra handbollsmatch, där Ydun verkligen var med ända in på mållinjen. Hos segrarna fanns det många hjältar. Mie Højlund som var ett ständigt hot mot Ydun. Mie belöning var nio mål. Cecilie Thomsen och Laura Christinansen var också två spelare som visade vägen. Yduns insats var imponerande även om det inte räckte hela vägen. De hade en av planens bäste spelare i Nicoline Hylleberg. Simone Petersen och Mai Krogball var också framträdande.

De två danska lagen ska applåderas för de bjöd på stor handboll av högsta klass.

Målskyttar Randers: Mie Højlund 9, Cecilie Thomsen 5, Laura Christiansen 4, Josefine Dragenberg 1 och Camilla Degn 1.

Målskyttar BK Ydun 1995: Mai Krogballe 6, Simone Petersen 5, Nicoline Hylleberg 4, Sofie Gerdes 2, Laura Thorndahl 1 och Emilie Wets 1.