F0203 – HI Håndbold Danmark mycket värdiga mästare

Den dansk/svenska finalen mellan arrangerade Kärra HF och HI Håndbold fyllde Valhalla till bristningsgränsen. Det gick verkligen att känna förväntningarna och efter att nationalsångerna var spelade drog det i gång.
HI med ett offensivt försvar ställde genast till problem för Kärras anfallsspel som hade svårt att komma till riktigt bra lägen.
Framåt angav planens gigant Julie Bodholdt Steffensen tonen direkt och gjorde hon inte egna mål så var det framspelningar som gällde.
Tempot var högt och så kom äntligen Kärra i gång, bra fart på niometer skapade framförallt kantlägen och det var 6–5 efter 14 minuter. Då gick tåget och Kärra klev inte på, danskorna gjorde hemska 7–0 under en period dr Kärra blev helt mållösa.
Det danska greppet var kopplat och även om Kärra aldrig ville ge upp så var det i stort sett omöjligt att få kontakt. Man nådde upp till tre bollar ifrån via bra tryck i andra fas men trots taktiska drag så är den danska maskinen för bra.
Julie Bodholdt Steffensen blev logiskt punktmarkerad, vilken blivande storspelare. Camilla Rubaeks skytte var också riktigt starkt, målvakten Ann Christene Bossen av högsta klass och både Emilie Lund och Kathrine Hjorth Hansen är värda beröm.
I Kärra storspelade målvakterna Mona Saffari och Emelie Lenzi, Kärras absolut bästa spelare var Jennifer Johansson som kom upp i sju mål förutom bra kantspel kryddade hon det med mycket starkt försvarsspel. Ida Hesselbäck slet på linjen och fick också tag i en hel del inspel vilket blev en lösning när Kärra inte kom till på niometer.
Grattis HI Håndbold ni är bäst i Norden och bäst när det gällde igen och segersiffrorna blev 20–15.

Mål HI HÅndbold; Julie Bodholdt Steffensen 5, Camilla Rubaek 5, Kathrine Hjorth Hansen 2, Sofie Simonsen 2, Emilie Lund 2, Louise Hald Meier 1, Emma Schurre 1, Thea Schytz Vesterdahl 1 och Lin Johannesen 1

Mål Kärra HF. Jennifer Johansson 7, Ida Hesselbäck 3, Vanja Andersson 2, Matilda Antonsson Hjälmedala 2, Ella Larsson 1 och Nellie Andersson 1