Unga domartalanger imponerar

Norden Cup gör varje år en storsatsning på att få hit unga domare med hög ambition. Vi summerar så här långt att det varit mycket bra 2019.

Momma Abduldakir och Jonas Thorman är två av dem som leder satsningen och man är mycket nöjda med årets insats. Både Momma och Jonas dömer i dag på högsta nivå i Sverige, båda har också varit domare under Norden Cup och båda erfarenheterna är nyttiga i arbetet med dagens Norden Cup domare.

Momma och Jonas arbetar med 6 ytterligare mentorer smed de 23 domarparen, där hela upplägget är riktigt proffsigt för även domarna. Man bor tillsammans och får chans till gedigna genomgångar och feedback, att döma under Norden Cup är definitivt en status bland de talangfulla domarna. Hög ambition är adelsmärket när domarna kliver in på planen, responsen från spelare och ledare har varit otrolig positiv och lagen öser faktiskt beröm över domarnas prestationer. Bra erfarenheter, bra för självförtroendet och det skapar också en grym gemenskap mellan domarna säger Momma.

Dessutom kul att Norden Cup ledningen valt att satsa som man gör med mottot, vi vill ha de talangfulla domarna på plan när de mest ambitiösa och talangfulla spelarna finns där avsluta Jonas innan nästa uppdrag som mentorer väntar.
Norden Cup utlovar en fortsatt satsning in i framtiden.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-