24 domarpar med ambition

Under Norden Cup dömer 24 domarpar med höga ambitioner. Flera av våra internationella domarpar har fått delar av sin erfarenhet via uppdrag i Norden Cup.
Vi har alltid haft som ambition att de unga talangfulla och ambitiösa spelarna skall mötas av domare med samma ambition.
Tillsammans med Svenska Handbollsförbundet och vår domaransvarige Tony Holmberg har vi byggt en stor organisation som följer domarna under Norden Cup. Domarna är en otroligt viktig del av sporten och varje match och det finns få sporter där det tas så många beslut av domarna under en match. Såväl som i OS finaler, EM finaler, VM finaler som Norden Cup matcher är det några domslut som kan diskuteras och som kan vara fel, men de allra flesta är redan här rätt.
I år har utökat satsningen och fyra domarpar som redan är på väg mot elitnivå i sina länder, två par är från Sverige, ett från Danmark och ett från Norge.
Alla domarna bor tillsammans på Scandic Opalen för att öka gemenskapen och skapa förutsättningar för utbyte mellan varandra.
Vi följde ett domarpar lite extra i Lundbystrand under tre matcher, alla matcherna var på bästa Norden Cupnivå och otroligt jämna.
Det var stämning på läktaren och tryck från både bänkar och spelare, Bejamin Luning och Edvin Andersson från Linköping skötte sin uppgift galant. Man var redan mycket samspelta och visade prov på riktigt bra handbollskänsla i sitt sätt att döma och är en bra symbol med sitt stora engagemang i varje match.