P05 – Kungsängen SK imponerade stort i finalen

Den helsvenska finalen mellan Kungsängen SK och Ystad IF blev ytterligare en härlig handbolluppvisning.

Kungsängen satte sig i förarsätet i matchen tack vare fantastiskt försvarsspel och Melwin Kolmskogs målvaktspel. Det lönade sig och man gick till pausvila med 8–4.
I andra halvlek spelade Ville Kleman i målet en viktig roll i Ystad målet, efter några viktiga kontringsmål så var det riktig kontakt och bara ett måls skillnad.

Melwin Lundstad var planens gigant och Elias Fensjö visade vägen för Kungsängen och då orkade inte Ystad svara. 18–11 blev slutresultatet och Kungsängen som redan i fjol var nära att ta titeln visade att man är så in i Norden bra, så bra att man är bäst.

Melwin Lundstad och Elias Fensjö var otroligt tongivande och framgångsrika tillsammans med Melwin Kolmskog, och stort plus även till Filip Melin. I Ystad var Jakob Hölting Nilsson, Karl Larsson, Ville Kleman och Filip Ahnfledt de som lyste främst.

Ystad IF – Kungsängen SK: 11–18 (4–8)

Ystad IF: Jakob Hölting Nilsson 6, Karl Larsson 2, Oliver Fehrlund Persson 1, Don Svensson 1 och Filip Ahnfledt 1

Kungsängen SK: Elias Lundstad 8, Elias Fennsjö 4, Filip Melin 3, Filip Fhors 2, Elis Pargell 1