F02 – Dramatik när Kärra vann i Göteborgsderbyt

Kärra och Baltichov är två lag som kan varann utan och innan efter otaliga möten, nu drabbade man samman i semifinalen av Norden Cup och det blev en minst sagt svängig match.
Första halvlek kom att domineras av Kärra fullständigt, man gick snabbt till 4-1 som blev 5-2 och till slut var det 11-5 i halvlek.
Kärra var bra lite överallt och främst imponerade kantspelet med Ella Larsson och Jennifer Johansson.
Vad Baltichovs ledare och tjejer bestämde sig för i halvlek vet vi inte men det kom att bli en totalt scenförändring.
Till och börja med så stängde man butiken för kvällen, storspelande målvakten Klara Wolf var enorm bakom sitt starka försvar.
Framåt gjorde man fyra blixtsnabba mål och det var helt plötsligt kontakt, det var till slut 10-11 innan Jennifer Johansson kontrade in Kärras första mål i halvleken efter 10 minuter.
Vid 12-11 så stängde helt plötsligt Kärras målvakt Emilie Lenzi sitt mål för kvällen, Baltichov kom till lägen men där var det stopp. Matchen stod och vägde men till slut fick Kärra in 13-11 och lite andrum och i slutsekunderna blev det även 14-11.
Baltichov hade planens bästa spelare i form av Kajsa Lindberg vilket speluppfattning och vilka avslut, i Kärra var Jennifer Johansson överallt och avslutade som mittnia. Hon blev tillsammans med Emilie Lenzi Kärras två matchhjältar.
I finalen som blir en helsvensk drabbning efter att titelförsvarande Fjellhammer IL försvann väntar ett prestigemöte med HK Silwing/Troja.