F08 EA Final

Rødekro/Aabenraa - Valur 16-14 (7-6)

Danska Rødekro satte gasen i botten omedelbart och angav tonen med kompakt försvarsspel och fint tryck i angreppsspelet. Isländska Valur var dock inte sena med att köra på i samma anda, vilket gav en jämn finaltillställning där lagen följdes åt mycket synkat matchen igenom.

Matchen kännetecknades av uppställt spel och dör danskorna ville trycka, men där inget av lagen bjöd på några direkta luckor bakåt. Planens två kompetenta burväktare Silke Andersen och Anna Margrét Alfredsdottir höll också nere målproduktionen. Till slut fick danskorna målmässig försprång från de vilt kämpande isländskorna.

Valurs mycket duktiga målvakt 
spred härlig energi till sina lagkamrater och där Htafnhildur Markúsdottir var ständigt vass framåt. I Rødekro tog Caroline Todsen stort ansvar för spelet tillsammans med nyttiga försvarsjätten Esther Petz.

Stort beröm till finaldomarna Mathilda Forsander och Kicki Palmerand!

Guldgrattis till Danmark!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-