F03 EA - Nytt Guld till Danmark

Final 2: F03 EA   Oppsal Håndball - Bording KFUM

Finalspelet har startat bra för Danmark. Först vann Saeby F02/03 EB, därefter var det Bording KFUM tur att vinna guld för F03 EA efter seger mot Oppsal Håndball (Norge) med 17-15 (8-6). Oppsal började bäst och gick fram till en 5-1 ledning innan Bordning började få ordning på försvarsspelet, samt att skyttet började stämma allt bättre. Danskorna kom i kapp och förbi och gick till haltidsledning med 8-6. Mycket tack var storskyten Mathilde H. Troelsson och matchens minste lirare Sofie Simonsson. I andra halvlek fortsatte Bordning att spela bra, även om Oppdal var nära att komma ifatt. Till slut stod Bording som välförtjänta segrare efter en match som var intensiv och spännande. Helt i publikens smak.
Bäst hos segrarna var nämnda Mathilde och Sofie. Även Emma Tolstrup ska ha beröm för en fin insats. Hos Oppsal var det främst Lea Tideman Stenvik, Selma Skovseth Senga och Nean Lynhhjelm som utmärkte sig.
Bästa målskyttar Bording: Mathilde H. Troelsson 7 och Emma Tolstrup 4.
Bästa målskyttar Oppsal: Lea Tideman Stenvik 4 och Vide Krogsaeter Neom 4.

Domare i matchen

Line Welin och Alice Watson
Line Welin och Alice Watson