P00/01: Vilja, Fysik och offensivt förvar gav resultat

Fjolårets vinnare i P01, TIK Taastrup mötte Ystad IF HF i frsta gruppspelsmatchen. Det var två lag med aggressivt och offensivt försvar som skulle ge varandra en riktig gô match.
I första halvlek földes lagen åt i målprotokollet med Ystad som förde till halvtidsresultatet 9-11.
Ystad börjar andra halvlek starkt och tar en tremålsledning som man höll till mitten av halvleken. TIK Taastrup tar ut målvakten och spelar med 7 utespelare. Det visar sig vara ett smart drag och de kommer i kapp och tar ledningen med 19-18 när det återstår 4 minuter. Ystad kvitterar omgående. När det sedan återstår 2 sekunder avgör Ystad med att göra 20-21.

Truls Landgren var den spelare i Ystad som ledde sitt lag till en kämpaseger.
Jag är helt säker på att vi kommer att få se båda dessa lag gå långt i 2016 år Norden Cup.