F03/04 Elit B – Häftig final inledde dagen och seger till Haslum

Norska Haslum kom till finalen som stor favorit efter att ha imponerat stort i alla sina matcher.
På andra sidan stod Kärra HF och inte många trodde på något annat än norsk seger förutom Kärras tjejer.
Kärra tog ledningen genom Alwa Andersson och sedan blev första halvlek en mycket jämn tillställning där Kärra var på väg att koppla lite grepp.
Precis innan halvlek sköt Dalia Culum 8-7 till Kärra och det var också halvtidsresultatet.
Haslum kändes tagna av stundens allvar och man var helt klart störda av Kärras försvarsspel, här var Elissa Tchoungue var rent lysande. Kärras målvakt Ida Mäkitalo storspelade också och kom så att göra hela matchen.
Duktiga Adelen Lynås Haslum var mer eller mindre bortplockad vilket också störde.
Halvleken gjorde Haslum gott och man kom in med nytt mod, man vände till 12-8 och Carina Pytte Hoydal var omutlig i norska målet.
Haslums kanske bästa spelare Madelen Wiik Svendsen var briljant och hittade sina linjespelare Siren Sodeland Lie och Ella Poleszynska Hoel med inspel.
Kärra hängde på och det var en härlig finalmatch hela vägen in i mål men till slut fick Haslum jubla till segern 15-12.

I Haslum extra plus till Madelen Wiik Svendsen. AdelenLynås samt till de båda linjesåpelarna Ella Poleszynski Hoeloch Adelen Lynås,
I Kärra var Ida Mäkitalo lysande i målet, Alwa Andersson och Tindra Hofsten skall också ha berörm.