P06 – Danska superlaget Favrskov vann yngsta pojkfinalen

Nationalsångerna var klara och förväntan låg i luften, Islands bästa lag Afturelding mot den danska motsvarigheten från Favrskov.

Efter 12 minuter sköt Jökull Helgi Einarsson islänningarna upp i ledningen med 5-4, skulle man kunna rubba den handbollsmaskinen? De danska försvaret blev helt plötsligt omöjligt att ta sig igenom, och bakom stod den danska målvakten Emil Hvas som spelade strålande. Helt plötsligt vände matchen och Favskov gick till halvtidsledning med 9-5, skulle Afturelding kunna ta sig tillbaka?

Favrskov visade dock upp ett imponerade register i andra halvlek inledning och till slut var man upp i hela 18-9. Afturelding gav inte slaget förlorat utan krigade hela vägen in i mål och man föll med den isländska flaggan i topp.

Slutresultatet 19-14 speglar klassen på Favrskov, Nordens bästa pojkar 06 lag.
Hos danskarna var tvillingarna Gustav Bundgaard Petersen och Benjamin Bundaard Petersen mycket bra. Attityden hos Albert Sondergaard Hansen fantastik, mycket bra även Rasmus Krabbe Freund och Markus Moller.
Hos islänningarna plus för Hakur Gudmundsson, Hrafn Gudmundsson, Jökull Helgi Einarsson och målvakten Sigurjon Bragi Atlasson.

Team Favskov Håndbold – Aftuerlding: 19-14 (9-5)

Favrskov: Gustav Bundgaard Petersen 7, Rasmus Krabbe Freund 5, Albert Sondergaard Hansen 2, Markus Moller 2, Bejamnin Dundgaard Petersen 2.

Afturelding: Hrafn Gudmunsson 5, Hakur Gundmundsson 4, Jökull Halgi Eoinarsson 3, Stefan Magni Hjartarsson 1