Andra guldet till StockolmIFK Tumba var först denna dag med guld i P00 och HK Silwing/Troja ville inte vara sämre utan vann som andra Stockholmslag guld efter vinst mot Önnered i P 99 EA med 16-14. Som siffrorna antyder så var det jämt och tufft hela vägen. Spänningen fanns där till sista minuten. En handbollsmatch helt i publikens smak. I halvtid var ställningen i 7-7. I andra börjar Silwing/Troja koppla greppet och det höll hela vägen, även om Önnered var nära att komma ikapp.

En underbar final som jag tycker vi vinner rättvist. Vii är bra på alla platser och det avgör, säger Silwing/Trojas huvudtränare Stefan Backlund.

Svårt att säga emot. Silwing/Troja har imponerat genom hela cupen. Bäst i segrarlaget var Andreas Windahl tillsammans med Philip Hevinder och Gustav Backlund.

Önnered gör en stark insats och är inte långt ifrån som sagt. Hampus Klint och Pontus Dahlberg var de främsta i göteborgslaget.

Målskyttar Silwing/Troja: Andreas Windahl 6, Philip Hevinder 3, Jakob Ewaldsson 3. Gustav Backlund 3 och Eric Westergren Malmberg 1.

Målskyttar Önnered: Hampus Klint 5, Pontus Dahlberg 5, Ossian Victor 2, Sebastian Pettersson2.