Norden Cup 2020 ställs in

I går, onsdag den 14 oktober fattade Kärra HF:s styrelse i samråd med Norden Cup ledningen beslutet att ställa in Norden Cup 2020.<br>
Skälet är ju som alla förstår pandemisituationen och flera faktorer runt den som gör att vi tvingas fatta detta mycket tråkiga beslut.

Norden Cup är uppbyggd på att de bästa lagen från Norden får chans att mötas. När beslutet fattas så har Norge, Finland och Island restriktioner som gör att de måste sitta i karantän efter ett besök i Sverige. Det gör att flera av de anmälda lagen inte kommer kunna ta sig till Sverige. Vidare har vi en ökad osäkerhet från andra lag som har resa till Göteborg.

Norden Cup har i sin grund alltid strävat efter att sätta kvalitet för lagen och spelarna i första rummet. I vårt löfte till deltagarna ligger minst 6 högkvalitativa matcher samt matcher varje dag, under cupen för alla lag. Vi känner nu, att i den rådande situationen, kan vi inte leva upp till det löftet.

Lag som är anmälda kommer att tvingas tacka nej om situationen och restriktioner i deras land inte ändras eller om de skärps och vi ser tyvärr nu att utvecklingen av pandemin går åt fel håll. Det innebär att det som är Norden Cups handbollslöfte till våra deltagare inte kan uppfyllas eller levereras.

Det har hela tiden funnits en stor ambition och  vilja att genomföra Norden Cup 2020 och organisationen har arbetat oerhört hårt för att kunna Corona säkra arrangemanget. Vi är dock ödmjuka och känner stor respekt för den risk som finns, när man samlar lag för denna typ av arrangemang. Vi har också upplevt en ökad oro från de som är anmälda.

Vi hoppas att alla har stor förståelse för detta beslut och vi hoppas också att när beslutet kommer nu, så får lag chansen att planera om.

Kanske skapar de förutsättningar för någon annan typ av handbolls aktivitet.

Med stor ödmjukhet och med mycket stor besvikelse måste vi alltså meddela att Norden Cup 2020 kommer att ställas in.

Kärra HF Styrelse/Norden Cup ledningen

PS. Lag och deltagaravgifter kommer att återbetalas till de lag som erlagt detta.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-