Handbollsfesten för Nordens bästa lag!

Det är dags att summera Norden Cup 2019, där en ny handbollsfest är i mål!

De nordiska länderna är ju världsledande i handboll och det är inte konstigt att handbollen är såpass stor och kvalitetssäker på ungdomssidan också. Norden Cup Göteborg (inofficiellt Nordiskt mästerskap) som arrangerades för sjuttonde gången blev ett nytt kvitto på detta.

Om 2018 var Finlands år, så blir 2019 lite av Islands år efter att två av de isländska lagen gjorde fantastiska prestationer. Pojkar 06 laget Afturelding tog sig hela vägen till final, och Fram F06 var i semifinalen där man föll mot mästarna från Alingsås HK.

Många lag imponerade extra mycket och här var Team Favrskov Håndbold ett av de som lyste allra mest, en handbollsmaskin som visade dansk teknik på toppnivå kryddad med norsk fart och svensk styrka.

Det var också kul att se Alingsås HK F06, som var turneringens bästa svenska lag och imponerade stort under hela turneringen.

Grattis även till Huddinge HK som visade vilken bredd man har på sina tjejer, laget som vann Elit B klassen var riktigt vassa.

Vi lyfter också på hatten för Halsen IF med vinst mot AGF i finalen för flickor 05 återigen och där föreningen även hade ett lag i finalen för F03/04. De norska tjejlagen ser ruskigt starka ut, den norska damfarten går som en tråd genom ungdomslagen.
 

Bästa svenska pojklag var Kungsängen P05, laget vann den helsvenska finalen över Ystads IF. Kungsängens killar var otroligt nära finalen i fjol, men i år gick man hela vägen och vann rättvist.

Avslutningen med Skanderborg Håndbold visade att dansk handboll kommer att hålla kvalitet i många år, vilken mästerlig lagmaskin med högsta kompetens på alla positioner.

Norden Cup Göteborg är handboll när den är som bäst, fullsatt på läktarna och härlig stämning. Allting kryddades av den bästa domarinsatsen som någon ungdomsturnering stått för, hatten av för de som leder denna satsning.

Vi laddar för Norden Cup Göteborg 2020 och tackar alla för en fantastisk turnering 2019!

Norden Cup-ledningen och Kärra Handbollsförening

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-