F06 – Alingsås HK Nordiska Mästare efter imponerade handboll

Svenska Alingsås HK tog en minst sagt tung titel när man i finalen slog Norges bästa lag Gulset IF efter härlig finalmatch i ett fullsatt Valhalla!

Helt jämt efter halva matchen och det stod länge och vägde, båda lagen jagade ett överläge och när Ida Persson målvakt i Alingsås räddade en straff fick man ett övertag. Gulset tryckte på men Alingsås var så metodiska och man visade upp en härlig variation i sitt anfallsspel. Punktmarkering av Gulsets fantastisk duktiga Oda Burhol blev också mycket lyckosam och ställde till problem för Gulset ju längre matchen led.

Alingsås hade på niometer två fantastiska spelare i Maja Hermansson och Tuva Jungqvist som både visade stor talang, lägg därtill den lika fantastiska målvakten Ida Peterson. Ytterligare plus i Alingsås till Linnea Kindhal och Tuva Hafström, Gulsets målvakt Kaja Hansen och Kristina Hansen var tillsammans med nämnde Oda riktigt bra.

Alingsås HK – Gulset IF: 19–16 (6-6)

Alingsås HK: Maja Hermansson 8, Tuve Jungqvist 4, Tuve Hafström 2, Mira Arvidsson 1, Ida Holmberg–Schatzi 1, Linn Olsson 1, Linnea Kindhal 1 och Amanda Holmberg-Schatzi 1

Gulset IF: Oda Jeanette Burhol 7, Malin Karoline Landsverk Hauk 3, Kristine Hansen 2, Thale Kleiv Rugtvedt 1, Marielle Os Skjodtsvoll 1, Amalie Marie Brådund Halvorsen 1
 
Finaldomare:
Christian Konradsson och Emelie Götlin 

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Länkar

Etikettmoln

-

Senaste inläggen

Bloggarkiv