F05 – Halsen försvarade titeln och tog andra raka mot AGF

Norska Halsen tog sin andra raka titel i Norden Cup, även denna gång kom finalmotståndet från danska AGF.

Finalen kom att i stort sett bli en repris på fjolårets final, Halsen i ledningen i stort sett hela matchen och AGF på jakt för att vända matchen. I halvlek var det 7–5 och när man gick ifrån till 11–8 trodde man möjligen att det var avgjort, men AGF ger sig aldrig och när AGF går till anfall med 40 sekunder kvar är det 13-12 till Halsen.
Halsens målvakt Tuva Engh Auby räddar och väljer sedan att gå på avslut, mål och stort norskt jubel när Tuva lyckades med sitt avslut från egen målgård. Båda lagen visade otrolig hög klass i sitt försvarsspel och man gjorde det minst sagt svårt för varandra i anfallsspelet.

Halsen fick ta fram några viktiga 6-metersavslut via Ida Sofie Eftang Lund och Malin Nordsveen Hoffgaard. Halsens målvakt Tuva Engh Auby var suverän i målet, Nora Rosenberg och Kine Tveter utmärkte sig på 9 meter.

AGF är en stark lagenhet där Isabella Mathorne var mycket bra i målet, Caroline Hyldegaard, Emilia Sondergaard och Sofie Raundahl får också extra beröm.
Grattis Halsen IF, ni är bäst i Norden åter igen!
 
Halsen IF – AGF: 14-12 (7-5)

Halsen: Kine Tveter 3, Ida Sofie Eftang-Lund 3, Malin Nordsveen Hoffgaard 3, Johanne Haerdig Ellingsen 2, Nora Rosenberg 2 och Agathe Brathagen 1

AGF: Caroline Hyldegaard 3, Emilie Sondergaard 3, Smilla Hede 2, Mille Lebech 2, Sofie Raundahl 1 och Rakel Malver 1

Finaldomare:
Jack Watson och Jakob Linder

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-