F03/04 – Norsk fartupplevelse och Flint Tonsberg mästare

Vilken härlig handbollsuppvisning de två norska lagen Flint Tonsberg och Halsen IF bjöd den fullsatta Valhalla publiken på. Man kan väl säga att lagen bjuder på det som är norsk damhandbolls adelsmärke, en fart som man är bäst inte bara i Norden utan även i världen att skapa.

Flint Tonsberg tog grepp om finalen, Halsens målvakt Helle Barth storspelade men det hjälpte inte och ledningen för Flint var 13–7 i halvlek.
Halsen skulle dock komma igen och det med besked i andra halvlek, Martine Tveter Halsen var punktmarkerad långa stunder men då fick man framförallt utdelning från kanterna. Jenny Borch Jenssen och Emilie Stoltenberg Russelvedt tog in Halsen i matchen igen och helt plötsligt var ställningen 18–18 och matchen gick in i sin sista minut. Banans kanske bästa spelare avgjorde då tillställningen med två mål, Gabi S Hansen tog stort ansvar och visade beslutsamhet när hon skapade ett härligt handbollsnyår för Flint. Hon var tillsammans med Sanne L Hagen, Mia V Gabrielsen och Lykke J Morken mycket bra i en start Flint Tonsberg. Extra plus även för Flints målvakter också.

Hos Halsen var redan nämnda kantspelare framträdande, plus även till Inge Vold och Martine Tveter.

Grattis Norge till två fina finallag - framtiden är er!!!
 
Flint Tonsberg – Halsen IF: 20–18 (13–7)

Flint Tonsberg: Gabi S Hansen 6, Mia V Gabrielsen 4, Sanne L Hagen 3, Charlotte K Iversen 2, Lotta Daler 2, Felicia Celine Tangen 1

Halsen: Jenny Borch Jenssen 5, Emilie Stoltenberg Russeltvedt 4, Inga Vold 3, Matrine Tveter 3, Marthe Hovde 2, Julie Kraft Johannessen 1

Finaldomare:
Mirza Kurtagic och Mattias Wettervik
Drenushe Bytygi och Emelie Olsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-