P05 – Finska BK46 ett steg närmare finalen

Efter den övertygande gruppsegern rullar finska tåget BK46 vidare i högsta fart. Norska Sandnes fick värsta tänkbara motstånd i kvarten och ett riktigt jobbigt försvara att möta. Värst blev det när man gick upp till ett offensivt 3-3 försvar och det vimlade av tekniska fel vilket sedan blev dyrbart, Det blev jobbiga sista 10 minuter och helt plötsligt var den ganska jämna inledningen förändrad till 12-5 och det andades optimism i det finska lägret.
Pigg värre var kantliraren med de snabba fötter, Ivano Roos som tog både kantlägen och kontringslägen. Bakåt kombinerade han det med flera bollstölder, men hela finska lagmaskinen imponerade stort och slutresultatet 21-12 var odiskutabelt.
Imponerade bra var även det distinkta domarparet som på ett härligt sett ledde denna kamp.
Sandnes var inte uppgivet men uppförsbacken blev för stor och nu får man koncentrera sig på kampen om placeringsspel.
Kungsängen tokimponerade i sin kvartsfinal mot OV Helsingborg , samma sak med Täby HBK som inte gav SKI IL någon chans.
Storhamar Håndball vann sin kvartsfinal och satt på så sätt stopp för den svenska dominansen, det blir magiskt spännande att följa detta semifinalspel.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-