Lördag i Norden Cup och kampen om placeringarna går in i nästa fas

I dag vaknar några lag som klara kvartsfinallag, bland de åtta bästa och resan går under lördagen vidare mot drömmen om final.

Men i Norden Cup vaknar alla med matcher om att nå en så bra placering som möjligt, över hörde några ledare som pratade om just den detaljen i går och som hyllande den.  Vi pratar dessutom om matcher som håller normalkvalitet.

När vi ser vi ser kvartsfinalfältet kan vi konstatera att alla är med, och vi lyfter extra på hatten för Finland med två lag och vårt grannland i öst är på väg.

Här kommer några funderingar inför lördagen:
Finska lagen: Kyrkslätts IF F04 och BK46 P05 har båda vunnit sina grupper, är det dags för första finska lag i final. Båda lagen har finalkvalitet så vi följer detta med spänning.
Island: FH pojkar 90 har vunnit med Aron Palmarsson i spetsen, spetsen nu är Tindur Ingolfsson är kanske Nordens cup mest svårforcerade försvarsspelare. Blir det Go Bananas show tre gånger till för detta härliga gäng?

Titelförsvararna: Herning FH F04 charmade alla i fjol och spelade en fantastisk final mot Nordbygda Håndbold. Herning kan försvara sin titel men var liksom Nordbygda i stentuffa grupper och har denna gång gått vidare som tvåor. I pojkklassen P04 blir det ny vinnare, charmlaget Silwing Troja har haft skadebekymmer och då är det tufft eller omöjligt här och man fick nöja sig med tredje plats i sin grupp.

Lokala lagen: Önnered HK har två lag till kvartsfinal F0203 och F05, arrangerande Kärra HF har samma fast där är det F04 och F0203 och vi lyfter på hatten för båda klubbarna. Torslanda HK P04 har imponerat stort och har stora möjligheter men klassens kvartsfinalspel är ett inferno.

Danmark: 2017 var Danmarks Norden Cup år och man imponerade stort i finalspelet, AGF F05 är min stora favorit, men vi kan ju rada upp dem i alla klasser och att vi kommer att få höra danska nationalsången många gånger på söndag är nog ingen tvekan om.

Norge: Det dröjde innan de norska lagen var vinnare i Norden Cup, vi kan få norsk vinnare i alla klasser i år för så bra är deras kvartsfinalbesättning. Ställer frågan till Naerbo IL som varit nära så många gånger, är det dags nu? Nordbygda F04 är det er tur i år? Halsen IL F05 är ni bästa laget?

Sverige: Vi är med, för något år sedan fick vi frågan om vi hamnat på efterkälken. 2018 års startfält visar att vi är med fullt ut och ingen springer ifrån oss. I äldsta pojkklassen har Sverige 5 av lagen i kvartsfinal.

Domarna: Vilken klass och vilken ambition ! Måttot -  Varje match är en VM final har präglat er insats, så håll i så kommer vi att summera tidernas bästa domarinsats. 

Funktionärstaben: Per Johanssons f.d. svenska förbundskapten och nu i Makedonien var här med Kungälv för något år sedan. Han utsåg då norden cup till världens bästa cup, vi laddar för att leva det hela vägen in i mål.
 
Nu laddar vi för en härlig lördag, bollen är rund och handboll är den mest sevärda sport som finns.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-