F02/03 Kärra ett steg närmare målet

Arrangörsföreningens stora medaljhopp F16 har ångat upp slutspelsturbon rejält och besegrade danska Randers med 22-16 (10-9).
Stora skillnader i hemmatjejernas performance jämfört med öppningsmatcherna i torsdags med ett klart tuffare försvarsspel och ett par snäpp upp med speedigare anfallsspel.
Randers inledde matchen vassast och ledning med ett par bollar efter massivt försvars- och målvaktsspel. Detta dyrkades dock upp av matchens stora gigant i Kärra Vanja Andersson (foto), samt med några fyndiga och viktiga mål från H6 Ella Larsson samt viktiga säkra straffar av Maja Gränsfelt. Alldeles jämnt in till halvtidsvilan med Kärra i ledning 10-9.
Den andra halvleken tröttnade danskorna en hel del efter att ständigt stångas med tufft uppställt 5-1 försvar för att komma åt för sitt tunga skytte. Man gjorde allt för att komma närmare inkl spel utan målvakt, men det straffade sig snarare än att ytterligare kontakt nåddes. Och när den extra energin inte infann sig så gick matchen till Kärratjejerna ungefärligen i mitten av halvleken och som man bevakade förtjänstfullt på en kollektivt sätt.
Stor segerkreatör var Vanja Andersson som spelade fullt, klockrent och tufft försvarsspel av generalen Natalie Popova samt Jennifer Johansson som urjobbig center.
I semifinalen väntar norska IF Trauma kl 19:00 i Valhalla.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-