F01/02 Final, Ålgård HK – FC Midtjylland 18-24 (10-13)

 

Storfavoriterna höll undan och vann Norden Cup rättvist.
Ja, så kan vi lugnt sammanfatta A-flickfinalen men det ska ges beröm till norska Ålgård HK som verkligen satt färg på finalen.
-Vi förlorar mot ett bättre lag, så är det bara. Jag tycker ändå att vi har svarat för en bra turnering och personligen är jag nöjd, sade Ålgårds mycket duktiga linjespelare Iselin Vaule, som inte bara är bra framåt utan lagets ankare bakåt och tar ett oerhört stort ansvar.Det blev en final med mycket bra innehåll. Bra målvaktsspel från båda lagen. Aggressivt och ett försvarsspel med tanke.
Snabba kontringar från båda lagen och ett anfallsspel rikt med spelidéer till publikens smak.
Den fysiska kampen vann FC Midtjylland och det har varit lagets varumärke under hela Norden Cup. Det finns en tyngd, det finns en massa vilja och engagemang.
FC Midtjylland låg steget före i målprotokollet och Ålgård krigade på hela tiden men lyckades aldrig komma riktigt nära.
Det fanns bara vinnare på plan i Valhalla A-hall.
Vinnare för sporten handboll, men det blev FC Midtjylland som fick höja den stora bucklan och är rättvisa slutsegrare i Norden Cup och klarade av favorittrycket på ett mycket bra sätt.
Grattis, FC Midtjylland. Grattis Ålgård för en väl genomförd turnering och stort grattis till Skövde HF och tränaren Jerker Nymans spelare, som har varit med och fajtas. Vi ska komma ihåg att Skövde HF besegrade Ålgård i öppningsmatchen och pressade länge FC Midjylland i semifinalen.
I bronsmatchen vann Skövde HF, 28-21 mot Randesund IL.
Beröm till finaldomarparet Beatrice Granquist & Matilda Granquist.
Handboll är hur roligt som helst och är dessutom en publikfest i Valhalla sporthallar på årets näst sista dag.
Robban Zetterquist

Domare i matchen var 
Beatrice Granqvist och Matilda Grönqvist  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-