Eldsjälar och turneringar = sant.
 


Norden Cup 2017 är på väg mot slutet. Det är dags för turneringens sista tävlingsdag och det är dags att plocka fram och hylla alla eldsjälar som frivilligt ställer upp för att göra cupen så bra som möjligt.
Är det någon som eventuellt har missat att träffa eller gå förbi den här filmfotografen?
Beata Niewinna, har sedan första matchen i onsdags filmat samtliga matcher som har spelats ute i Lillkärrehallen ute på Hisingen i Göteborg.


Sedan flera år tillbaka har eldsjälen funnits med i Kärra HF och hennes intresse till filminspelning är stort. Hennes man har kameran i högsta hugg och har tagit massvis av bland annat handbollsbilder.
-Jag tycker att det är så roligt och samtidigt är det kul om jag kan göra andra glada, säger Beata, som under finaldagen packar ihop utrustningen och bege sig in till Valhalla Sporthall.
Mat och idrott är lika med ant.
Kring 1650 portioner per måltid har serverats i Burgårdens matsal.
Kocken Miguel, 57 år har jobbat med Norden Cup de senaste tre åren och trivs med uppgiften.
-Att få se och höra spelare och ledare som tackar för maten är höga plusbetyg. För mig som kock är det viktigt att jobba med bra råvaror, att inte laga för lite mat. Ingen ska lämna matstället och fortfarande vara hungrig. Cupens målsättning är att hålla en hög standard med maten, vilket jag tycker att vi gör.
Din egen favoriträtt under cupen?
-Allt. Jag har inget speciellt men jag förstår att vår tacos buffé är populär, säger Miguel och småler.
Och nästa år ses vi igen?
-Ja, det hoppas jag. I över 30 år har jag hållit på med yrket och lär fortsätta ett tag till, om Norden Cup vill ha mig kvar, säger Miguel och tittar ut mot restaurangen och ser hjälpande föräldrar torka av borden.
-Alla har sin roll och det är viktigt annars skulle det inte fungera, säger Miguel.
Handboll är en krävande sport.
Handbollsspelare behöver mycket mat för att orka, svårare än så är det inte.
Robban Zetterquist

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-