F04 – Semifinal mellan Finland, Danmark, Sverige och Norge

Efter fyra härliga semifinaler står det klart att det är respektive lands bästa lag som skall göra upp om vem som är bäst i Norden.
Danska Herning FH hade tufft motstånd länge av norska Ellingsrud, de tekniskt skickliga danskorna var det bättre laget och vann till slut rättvist med 26-14.
Finska KYIF som imponerat stort fortsatte segertåget mot Haslum, mycket skickligt försvarsspel som ger kontringar är ett v segerrecepten.
För oss som såg Nordbygda Håndboll i cupstarten var det guvet att laget skulle gå långt, ett imponerade tryck i spelet och trots storspelande Vinslöv målvakter slutade det med norskt 26-14.
Så till en högdramatisk tillställning mellan IF Swithiod HK och Konnerud IL, det var jämnt i halvlek och det var jämt hela matchen.
Med 1.30 kvar kändes Konnerud nästan klara men man hade inte riktigt stängt matchen. Då klev hon fram. Cassandra Värja som hela matchen visat att hon ville vinna bestämde sig.
Hon fixade straff och utvisning och så var det bara ett måls skillnad. Med sekunder kvar gjorde hon det själv bakom Konneruds mycket duktiga målvakt och så var det kvitterat med förlängning efter 16-16 som slutresultat.
Hur det slutade kan man nog räkna ut, Cassandra satsade fullt och tog sig igenom och avgjorde.
Det innebar att Swithiod checkade in som kvartsfinallag och bästa Svenska lag, i semin väntar en ny norsk motståndare.
Stämning i Lundbystrand – magisk vilket skapar en otrolig inramning och atmosfär.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-