F01/02 - Upplagt för en spännade Norsk-Dansk Final


Det blir en norsk-dansk final i F01/02-klassen av Norden Cup.
Det står klart sedan Ålgård besegrade Randesund IL med 20-14. I den andra semifinalen avgjorde FC Midtjylland med ett tungt kollektiv spel och Skövde HF föll med flaggan i topp. 21-19 till danskorna.
Tack alla inblandade för underhållning.


Det blev två välspelade semifinaler med mycket engagemang och hjärta.
I A-hallen fick Ålgård en drömstart och ledde bland annat med 7-3 och åter igen visar laget på starkt försvarsspel som bäddar för snabba kontringar av kantspelaren Maja Rame.
Ålgård föll i öppningsmatchen mot Skövde HF (19-23) sedan har det bara blivit idel segrar och nu är laget redo för final.
På andra sidan planhalvan väntar FC Midtjylland. Favoriterna har visat styrka, mod och framför allt fysik i alla matcher.
Återigen visade laget styrka och tålmodighet i både det defensiva som det offensiva spelet. Utmärkt MV-spel av Louise Bak Jensen, otroligt många kvalificerade räddningar och viktig pusselbit i det danska laget.
Skövdes play maker Moa Andersson var duktigt trött efter matchen och hade blandade känslor.
-Jag är så klart besviken över att vi inte vann. Vi gör en bra match och de är väldigt säkra med bollen och framför allt tunga att möta, säger Moa.
Nöjd med din egen insats?
-Ja, det är helt okey. Vi får ladda om. I morgon (läs lördag) är det bronsmatch som gäller och det är lärorikt att få spela mot nya motståndare, säger Moa Andersson.
I Midtjylland var det så klart glada miner. Laget ankare framåt är Anne Ziegler Jörgensen och tillsammans med målvakten Louise Bak Jensen (bilden) kunde de tillsammans knyta näven och får nu ladda om för Norden Cup final.
Handboll är en fartfylld sport.
Handboll ska alltid ses live!
Robban Zetterquist

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-