Dags för slutspel

Andra tävlingsdagen av pågående Norden Cup blev så bra som vi hade förväntat oss. Otroligt många bra matcher från alla håll.
En annan sak som har gjort matcherna välspelade och bra är turneringens många bra domare, som verkligen går in 100 % i sin uppgift, vilket är mycket roligt. Om vi har många duktiga handbollsspelare, så har vi på ingång flertalet duktiga domare och extra kul att det finns flera bra kvinnliga domarpar.

I A-flickklassen (01/02) har vi två svenska lag med i kvartsfinal. Programenligt har både Kungälvs HK och Skövde HF levererat och i kvarten väntar nu danskt respektive norskt motstånd. Här finns det goda chanser för både Kungälv och Skövde HF att spela till sig en semifinal. Det blir tufft men chanserna finns inom räckhåll.
Kungälv spelar mot norska Ålgård HK och här gäller det att få stopp på norskornas duktiga nio meters spelare, Dina Klungtveit Olufsen, (bilden) och som mot Rosersbergs IK i gruppspelet svarade för sju mål.
Stockholmslagen med Gustavsbergs IF HK, Spånga HK och Rosersbergs IK, som har höga ambitioner har floppat rejält och får spela om placeringsmatcher 9 till 16.
Kl: 10.00 inleds kvartsfinalerna i Valhalla och semifinalerna spelas kl: 16.00
Danska FC Midtjylland är storfavoriter till slutsegern.
***
I flickor F03-klassen har vi fyra intressanta kvartsfinaler framför oss. Tunga favoriter är danska Bording som får möta Rödekro. Bording är stora favoriter.
H43 Lund är det enda kvarvarande svensklaget och får en spännande uppgift i kvartsfinal. Norska Sarpsborg står för motståndet.
Danskmöte är det emellan HEI-Ajax Köpenhamn och det är också ett spännande möte som väntar mellan de båda norska lagen Ullern och Halsen, samtliga matcher spelas i Valhalla.
I Lundbystrand avgörs F04-kvartsfinaler.
Swithiod och Vinslöv har spelat bra. I semifinal för de båda svensklagen väntar norskt motstånd.
Finska Kyrkslätt, som har många duktiga spelare får i sin kvartsfinal spela mot norska Haslum. Kvartsfinalerna spelas kl: 11.00.
***
I A-pojkklassen (P01/02) har vi en rolig läsning ur svenska ögon sett inför kvartsfinalerna. Fem lag kommer från Sverige och kvartsfinalerna spelas kl: 12.00.
Frågan är hur långt Enköpings HF, IFK Skövde HK, Tyresö Handboll, Åhus Handboll och OV Helsingborg kan gå?
Kl: 14.00 spelas kvartsfinalerna i P03-klassen, både i Lundbystrand och i Valhalla.
Finska Grankulla är ett lag som spelar piggt, är skjutglada och har flera tekniska lirare. Hur kommer nu laget att så sig inför mötet med ÖBG Silkeborg?
Kl: 14.00 spelas denna match i Valhalla sporthall plus övriga kvartsfinaler. Stockholmslaget Tyresö har en bra chans mot danska Kjelsås.
Danska Hörning är mycket bra och ha en utmaning när norska Viking väntar.
****
I yngsta pojkklassen (P04) är det Sverige som dominerar. Vi har sex lag i kvartsfinal. Danska Naerbö och norska Ski Håndball är de ”utomstående” lagen som finns med i kvartsfinalspelet.
Samtliga matcher spelas i Lundbystrand.
Handboll ska ses live. Om du inte kan vara på plats läs mer på Norden Cups hemsida.
Handboll är en fantastisk sport.
Handboll inspirerar och utvecklas hela tiden.
Robban Zetterquist

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-