FA - Ingen dramatik i kvartsfinalerna

Det blev aldrig någon dramatik när de fyra A-kvartsfinalerna spelades på fredagsförmiddagen.
Skövde HF är numera det enda kvarvarande Svensklaget till semifinalerna. Kungälvs HK hade en jobbig match mot norska Ålgård HK, där norskorna vann med 23-15 (11-9). FC Midtjylland kunde enkelt besegra Son HK, 24-16 och Randesund IL besegrade Fjellhammer med 29-17.

Nej, det blev aldrig något drama i någon av de fyra kvartsfinalerna.
Skövde (glada tjejer på bild) besegrade norska Klaebu med 26-21, en match som avgjordes redan efter första halvleken. Västgötalaget dominerade spelet totalt. Lagets effektivitet fanns i kontringsspelet och i paus ledde Skövde med 20-8.
I andra halvlek släppte Skövde in norskorna tillbaka i matchen men någon fara att förlora fanns det aldrig.
Som helhet är Skövde ett bättre lag och har spelat till sig en semifinal helt rättvist.
På banan bredvid i Valhalla Sporthall hade Kungälvs HK en rejäl uppförsbacke. Kungälv hade svårt att ta sig igenom ett disciplinerat försvarsspel från Ålgård HK.
I paus ledde norskorna med 11-9 och avgörande kom en bit in i andra halvlek. Kungälv hade stora bekymmer med motståndarnas linjespelare, Iselin Vaule.
Det rann i väg ordentligt på slutet och Vålgård HK vinner kvartsfinalen med 23-15.
I Valhalla A-hall kunde Randesund IL vinna mot Fjellhammer, 29-17 och det är övertygande segersiffror.
Nu väntar semifinal och detta sker kl: 16.00.
I Valhalla A möts Randesund IL och Vålgård HK.
I Valhalla B möts Skövde HF och FC Midtjylland.
Två intressanta semifinaler och frågan är nu vilka lag som har bästa energin kvar?