P02 – Valur kämpade sig till kvartsfinalen

Det var en kvartsfinalplats på spel när Haslum från Norge och Isländska Valur drabbade samman i sista matchen för dagen i Lundbystrand 5.
Trots intensiv hejarklack för Haslum och något av dagens bästa linjespel orkade man inte stå emot det Isländska rycket i starten av andra halvlek.
Valur hittade sin duktiga linjespelare Andri Finnsson och om han inte gjorde mål var utgången ofta straff. Vi effektivt rullningsspel fick även Bjartur Ingvason många kantlägen och han var säkerheten själv.
Haslum krigade och krigade men fick ingen kontakt och till slut rann det i väg till 22-14 och Valur fick avsluta med sin vulkan och börja ladda för kvartsfinalspel.
En ytterligare stark bidragande orsak till segern var reaktionssnabba målvakten Stefan Petursson som tog straffar, kantlägen och frilägen i parti och minut.
Det behövs mer av den varan i morgon när det blir ännu tuffare matcher.