F02 – Skuru IK fick inte stopp på norska Fjellhammer

Fjellhammer Från venster: Jenny Bjørvik (Linje) , Sanna Betten (venster back) , Sara Benterud (Linje), Foto & text:  Arild Hagen Fjellhammer Från venster: Jenny Bjørvik (Linje) , Sanna Betten (venster back) , Sara Benterud (Linje), Foto & text: Arild Hagen

Det blev en sprakande inledning i Lundbystrand när titelförsvarande Fjellhammer IL tog sin an Skuru IK. Det var mål i stort sett varje anfall och Skuru såg riktigt vassa utan, skulle vi få se en mindre sensation i starten?
Fjellhammer är dock en handbollsmaskin som pumpade på i varje anfall i en typisk norsk spelstil med högt tempo, det innebar ett miniryck innan pausvilan som gav en ledning med 12-7.
Skuru startade även andra halvleken mycket optimistiskt men sedan tog det norska tempot ut sin rätt och till slut blev segern övertygande med hela 23-13.
Många var bra hos Fjellhammer, det är alltid spännande att se ett lag visa upp ett så starkt linjespel.
Sara Benterud inledde och var en bollgigant på linje, när hon lämnade över till Jenny Björkvik fick vi se ytterligare ett mycket följsamt linjespel.
Fjellhammer tempot var en fröjd att se och symbolen för detta blev Sanna Betten som tillsammans med sina lagkamrater sände en tydlig signal om vad målet är.