F98/99 - Emelie sköt Sarpsborg till semifinal

När de två norska lagen Sarpsborg och IL Runar drabbade samman i A-kvartsfinalen F 98/99 var det en match med två ansikten.
I första halvlek var det Runar som tog tag i taktpinnen och ledde med 12-9  när halvleken var slut. Det var inte mycket som tydde på att de skulle släppa den ledningen.
Sarpsborg som imponerat så i gruppspelet stod inte alls att känna igen, men halvtidsvilan gjorde gott.

Sarpsborg var ett helt annat lag efter paus och 10 minuter in i halvleken hade de vänt på tillställningen och sedan gick de inte att stoppa.

Segersiffrorna stannade vid 23-19. Det är inte ofta man får se en spelare som gör 15 mål, men Sarpsborg Emilie Lefstad bjöd på det. Det ska applåderas och hon blev förstås stor matchjälte.

Runars första halvlek var bra, men i andra orkade de inte stå upp lika bra. Sarpsborg vann rättvist tack vare sin fina andra halvlek och i semifinalen ställs de norskt lag igen, Nit-Hak. Fungerar Emelies skytte lika bra då så lär en finalplats inte vara omöjlig för Sarpsborg.