Bottenstrid med mersmak

Jessica Borg, IFK Tumba Jessica Borg, IFK Tumba

F97/97 EA
Att Norden Cup är viljornas turnering framgår med all tydlighet. Engagemang, inlevelse och fighting spirit genomsyrar lag, spelare i varje match och inte minst ledarna på bänken och publiken.

Denna gången gällde det bottenmötet i grupp B F97/98 EA. Ett väl tufft förvarspel i första halvlek av Tumba resulterade i några staffar och utvisningar gjorde att Heid kunde hålla sig kvar i matchen. Halvtidsresultatet skrevs till 9-10.

Två snabba mål i inledningen av den andra halvleken av Tumba nr 4, Jessica Borg, betydde 9-12 och Tumba tog greppet om halvleken och matchen. Heid fick jaga men ett lugnt och tryggt målvaktsspel av nr 12 Yasminee Gluic gjorde akten förgäves. Tumba drog ifrån mål för mål och när slutsignalen gick stod det 16-22 på resultattavlan.

Jag fick en kort pratstund med Tumbas Jessica Borg efter matchen

-Först och främst, grattis till matchen !
-Tack så mycket.

Du har ju varit med två gånger tidigare i Norden Cup, Göteborg. Vad betyder Norden Cup för Dig och Tumba
-Vi kommer gärna hit och spelar då vi får möta mycket bra motstånd från både Norge och Danmark. Det blir nya lag, nya utmaningar och nya erfarenheter som vi inte kan få hemma i Stockholm.

-Den här vinsten gör att vi fortfarande har chansen till kvartsfinal, men då måste vi vinna mot Pandora och Heid måste vinna mot Haslum i sista matchen.