Välkomna till Norden Cup

NORDEN CUP 2023

Inofficiella Nordiska Mästerskapen, Norden Cup, arrangeras av Kärra Handbollförening för 20 året.

Norden Cup, Göteborg är en inbjudningsturnering där många av de bästa lagen deltar. Turneringen får årligen ca 2000 spelare till Göteborg för att göra upp om den Nordiska mästartiteln. De lag som bjuds in till Norden Cup har på olika sätt kvalificerat sig via framstående resultat i riksmästerskap, cupspel, seriespel eller via rekommendationer från nationella förbund. Alla lag som blir inbjudna håller alltså dokumenterad toppklass.

Traditionsenligt brukar de nationella mästare från Sverige, Danmark, Norge, Island och Finland delta i turneringen. Flera av dagens toppspelare som idag spelar i de stora europeiska proffsligorna i Tyskland och Danmark har deltagit i Norden Cup under årens lopp.

Vi önskar spelare och ledare såväl som föräldrar med  övriga supporters mycket varmt välkomna till Göteborg för att fira dagarna mellan jul och nyår 2023 med ungdomshandboll när den är som bäst!

Varmt välkomna!

Tävlingsledningen Norden Cup

Senaste Nytt

2022 > 12

Ny har det tystnat i hallarna, publikens hejande, domarnas pipor och tränarnas högljudda råd har ebbat ut. Men vilken fantastisk fest vi har varit med om. 
Norden Cup 2022 går till historien som en otrolig revansch på de tidigare Covid drabbade åren.
 
Med några timmar av återhämtning och reflektion är Norden Cup 2022 det året som har de flest spelade matcher, flest deltagare och en fantastisk publik. Vi har spelat 377 matcher, gjort 13 648 mål, serverat mer än 15  000 portioner mat.
Allt detta hade inte hade inte varit möjligt, om det inte vore för alla spelare och ledare, alla domare, alla medresenärer och supportrar och inte minst alla våra frivilliga föräldrar och andra anhöriga som hjälpt till med att servera mat och diska, packa tröjor och sköta logistiken i hallarna mm. Jag vill också passa på att tack våra partners, bla COOP och SCANDIC Hotels. Jag har säkert missat många som dragit ett stort strå till stacken, men ni är inte minst viktiga.

 

ETT STORT TACK TILL ALLA !
och ett 
GOTT NYTT HANDBOLLSÅR 2023
Vill vi Kärra HF önska alla som medverkat till Norden Cup 2022

Läs hela inlägget »

Torslanda HK - Valur 15-26 (6-14)

En jämn och energifylld final mellan två ytterst spelskickliga lag och härliga profiler. Nivån otrolig bra på grejerna, eller vad sägs om lirare som Torslandas Gustav Hedberg och Hampus Andersson - vad månde bliva?!

För Valur dominerade Logi Finnsson och Gunnar Róbertsson med smartness och generell handbollsackuratess. Vilken individuell kunskap på de isländska grabbarna över lag - så imponerande att se!

Valur i dragläge och ledning större delen av första halvleken och gick till vila med 14-6 i ryggen.

Andra halvleken med ungefärligen samma karaktär som den första, där Torslanda stegade framgångsrikt i offensiven med många tvåor som följd. Dock förvaltade det kompetenta Valur sin ledning och gjorde mål när man behövde och detta utan att vara stressade eller riktigt hotade.

Kanoninsats av domarparet Michelle Råvik och Vasiliki Michopoulou som höll mycket vilja på en finfin nivå!

Guldgrattis till Valur!

Läs hela inlägget »

Dicken - Stavanger IF 13-25 (5-12)

Dicken, turneringens mest energiska lag alla kategorier, eldade på från första sekunden och fick betalt för taktiken med ledning första halvan. 

Norskornas tryck i fas 1 och 2 mycket härlig att skåda och var ett avgörande moment när man tog sig ikapp och förbi målmässigt till ledning före halvtidsvilan. Här briljerade förutom niometersuppställningen ledda av Kajsa Halland + Mina Kleiberg Helleren med kanternas Synne With och Marie Mikalsen Kvia tillsammans med sin suveräna keeper Ella Briet Gunnarsdottir.

För Dicken så var, precis som vanligt, målvakten Venla Nilsson på topp tillsammans med Emilia Siggberg och Jill Sjöstrand.

Stavangers struktur och tekniska nivå samt tempo är mycket imponerande och blev tungan på vågen mot Dickens hänsynslösa powerhandboll. Det gav slutligen rejäl slutseger med 25-13 och guldmedaljerna med hem till Vestlandet!

Härlig stämning på läktarna och där läktarlandskampen slutade oavgjort 10-10 (10 = max).

Stora applåder till domarparet 
Elisabeth Evald och Alice Watson som skötte finalen elegant!

Guldgrattis till Stavanger!

Läs hela inlägget »

Vejle Idrætsefterskole - Önnered HK 32-20 (16-12)

Ett nordiskt toppmöte av kolossalformat med två lag som imponerat stort i turneringen hittills. Dock visade sig Vejle vara numret för stort och klarade av att bemästra Önnereds taktiska klurigheter. Härligt med engagemang och känslor i handbollen, så ock i denna storfinal inför smockfulla läktare. Vejle höll i den målmässiga taktpinnen och höll Önnered bakom sig trots seriösa försök med bl a 7-6 för att komma nära.

Otroligt många skickliga och blivande landslagare, eller vad sägs om högkompetenta spelskickliga Måns Fredriksson och Fabian Blomberg i Önnered tillsammans med Gustav Sunesen och Frederick Mols i Vejle.

Storstilat domarhandlag av finalens domarpar Ida Millard och Malin Hansson!

Guldgrattis till Vejle för en toppenturnering!

Läs hela inlägget »

Rødekro/Aabenraa - Valur 16-14 (7-6)

Danska Rødekro satte gasen i botten omedelbart och angav tonen med kompakt försvarsspel och fint tryck i angreppsspelet. Isländska Valur var dock inte sena med att köra på i samma anda, vilket gav en jämn finaltillställning där lagen följdes åt mycket synkat matchen igenom.

Matchen kännetecknades av uppställt spel och dör danskorna ville trycka, men där inget av lagen bjöd på några direkta luckor bakåt. Planens två kompetenta burväktare Silke Andersen och Anna Margrét Alfredsdottir höll också nere målproduktionen. Till slut fick danskorna målmässig försprång från de vilt kämpande isländskorna.

Valurs mycket duktiga målvakt 
spred härlig energi till sina lagkamrater och där Htafnhildur Markúsdottir var ständigt vass framåt. I Rødekro tog Caroline Todsen stort ansvar för spelet tillsammans med nyttiga försvarsjätten Esther Petz.

Stort beröm till finaldomarna Mathilda Forsander och Kicki Palmerand!

Guldgrattis till Danmark!

Läs hela inlägget »

Hammarby IF HF - IFK Tumba Hk 19-15 (10-3)

En ren Stockholmsfinal med massor av prestige och stolthet i potten.

Hammarby rivstartade och stack upp i omedelbar ledning drivet av pondus och fördel i storlek, men där Tumbas målvakt Sebastian Nylander var ruggigt het och fightades enormt hela matchen. Tumba växte in i matchen och blev allt mer bekväma mycket tack vare livliga fans och stort läktarstöd. Man gav finalen en chans genom att aldrig ge upp trots att Hammarby var på strålande humör och hade bestämt sig att pokalen skulle till Söder!

Bland många duktiga så var Bajens isländska vänsterkant Arni Arnarsson var på ett stort spelhumör och visade prov på härlig variation i avsluten. Detsamma gällde den starka kollegan Anton Fabricius Hansen.

Storstilad insats i finalen av domarparet Fanny Kronholm och Lisa Sundhall.

Guldgrattis till Hammarby!

Läs hela inlägget »

KFUM Stavanger - Kolbotn IL 14-20

Helnorsk final mellan KFUM Stavanger och Oslolaget Kolbotn.
Matchens inledande mål av Stavangers Lide Rønnbæck i matchminut 2 och denna ledning stod sig länge till den 7:e minuten när kvitteringen trycktes in av Mathilde Hansen-Owe. Efter detta öppnades målkontona upp för insättningar från de båda finallagen.

Kolbotn snodde åt sig ledningen med 5 bollar en bit i andra halvlek och körde på hela vägen in till slutsignalen. Stavanger krigade på och ville oerhört mycket, men fick ge sig mot ett för dagen mycket starkt Kolbotn.

Alla norska fans förtjänar så mycket beröm för sina hjärtan och bjällror på läktarna, ni bjöd verkligen på en grym finalstämning i hallen.

En alldeles utmärkt insats av domarparet Rasmus Källerfelt och
Nour Elbana!

Stort guldgrattis till guldmedaljerna Kolbotn IL!

Läs hela inlägget »

Kjelsås - IFK Tumba HK 16-9 (7-4)

Finalen inleddes målsnålt innan nervknutarna löstes upp med norska Kjelsås i spets. Laget fortsatte framgångsrikt matchen igenom och där Tumba förtjänar allt beröm för sina aldrig sinande försök att komma ikapp.

Stor glädje i det norska lägret mycket fint stöttade på läktarna med norska flaggor och hejarramsor matchen igenom.

Mycket väl genomförd domarinsats av finalparet Emelie Ericsson och Maja Ekström.

Guldgrattis till Kjelsås! 

Läs hela inlägget »

Sarpsborg IL - Dicken 22-23 (15-12)

Fullmaxat med energi och engagemang från start och med en härlig stämning på läktarna. Norge mot Finland och med en finalplats inom räckhåll, detta var något som peppat upp de båda trupperna till max.

Sarpsborg i dragläge via fin struktur i spelet med energimästarna Dicken ständigt hack i häl, vilket gav oss alla härlig underhållning samt en del svettbyar av spänning även på läktarna kan erkännas. Helt otrolig upplösning där Dicken i spel med 4 mot 6 sätter matchens sista skott i den absolut sista sekunden.

Dicken till final efter vild glädje!


Stavanger IF - Skuru IK 24-22 (12-12)

Norskorna tog tag i taktpinnen på plan och i klackkampen från start. Två hypertaggade lag med ruggigt rejäl defence som inte gav motståndarna såvärst mycket tid att agera på och till det tuffa tag som det skall vara i en semi.

Intensiteten kännetecknar denna semi tillsammans med otrolig frenesi till 110% i precis allt från de båda kombattanterna. Stavanger gjorde ett ryck i mitten av andra halvlek, vilket Skuru ej mäktade av att resa sig från visade sig.

Stavanger till final!

Samtliga fyra semifinalister:
Stort tack för massiv underhållning!

Final: 

Dicken (FIN) - Stavanger (NOR)

Bronskamp: 

Skuru (SWE) - Sarpsborg (NOR)

Läs hela inlägget »

Vejle - Kragerø 31-29 (16-17)

Hjärta + hjärna + muskler = Vejle versus Kragerø alltså! 

Allt man kan önska sig på plats i en semifinal i nordiska inofficiella mästerskapet. Som förväntat en jämn kamp med Kragerø i förarsätet inledningsvis, men där Vejle hotade och gick förbi på sluttampen. Mycket jämnt och spännande! Slutsiffrorna skrevs slutligen till 31-29 och därmed imponerande Vejle till morgondagens final.


Önnered - Elverum 28-13 (14-8)

Sverigetoppens Önnered mot norska storlaget Elverum smaskar gott i smaklökarna. Önnered mycket bestämda i att få spela final i hemmastaden Göteborg. Att Elverum coachades av självaste förbundskaptenen Børge Lund hjälpte inte i denna tuffa semifinal som slutade med rejäl och kontrollerad Önneredsseger 28-13. 

Final: 
Vejle (DAN) - Önnered (SWE)

Bronskamp: 
Elverum (NOR) - Kragerø (NOR)

Läs hela inlägget »

Placeringsmatch  Kolbotn - Sinsen-Refstad

Härlig derbykamp mellan de två Oslolagen och massor av kämpaglöd i matchen om prestigen samt ädlare placeringar i turneringen.

En tuff kamp med en hel del tvåminutare, och där Kolbotn var numret större - i varje fall enligt matchtavlans 22-14.

Läs hela inlägget »

Domarna Norden Cup

Som publik, spelare och ledare lagt märke till så är domarna mestadels tjejer i årets upplaga av Norden Cup. Detta som ett led i Svenska Handbollsförbundets domarkommittés ”Tjejprojektet”.

Under ledning och observation av Monika Hagen och Lasse Berndtsson drillas ca 40-talet domare från Umeå i norr till Skåne i söder framgångsrikt i blåsandets ädla konst.

På bilden finner du duktiga framtidsparet Malin Hansson och Ida Millard tillsammans med domarbaserna Monika och Lasse.

Mycket bra insatser på hallgolven som förtjänar stora applåder likväl som satsningen från Förbundets sida!

Läs hela inlägget »

Kvartsfinal  Stavanger IF - Kärra HF

Norska Stavanger visade musklerna, skickligheten och bredden mot arrangörslaget från Kärra efter en stabil seger med 26-13. 

Stavanger är kompletta och har utrymmet med en rejäl och ytterst kunnig bänk, vilket gör att energiutraget kan balanseras för vidare framfart senare ikväll och på fredagen.

Stavanger till semifinal!

Läs hela inlägget »

Kvartsfinal  Dicken - Skövde HF

Finska Dicken och Skövde handbollsflickor kämpade hårt om vilket av lagen som skulle vidare till semifinalen.

Den blåvita finska sisun segrade till slut tillsammans med oändlig energi och stöd från bänken och den röststarka klacken. Mycket härligt att skåda och det vore dröm att spela i detta lag med sådan moral och härlig energi!

Dicken till semifinal efter seger med 23-20.

Hyvä Suomi!

Läs hela inlägget »


Kvartsfinal Silwing-Troja - Kragerø 

Norska Kragerø med ett kanonmanskap över lag och tre landslagsspelare i laget jagar på med siktet inställt mot finalen.

Duktiga och välskolade Silwing-Troja stod upp bra, men fick ge sig mot ett övermäktigt motstånd. Norsk seger med 26-18 och Kragerø vidare till semi!

Läs hela inlägget »


Kvartsfinal Vejle Idrotsefterskole - Täby HBK

Högkaratig ungdomshandboll på högsta nivå mellan två välvuxna och riktigt bra lag - Vejle och Täby.

Tätt och jämnt med lika villkor i förutsättningarna gav en mycket fin och rejäl match innan Täby krokades av.

Bland ofantligt många skickliga spelare så var Täbys målvakt nr 47 Vilhelm Ager bländande långa stunder tillsammans med Vejles vänsterhänte storskytt nr 11 Gustav Sunesen.

Matchen slutade med stabil dansk seger 28–18 och Vejle till semifinal.

Läs hela inlägget »


Kolbotn - Skånela 

Skånela och Kolbotn rivstartade torsdagsförmiddagen och slutspelet i en härligt bastuvarm intensiv publikmatch. 

Båda lagen är hör med stort klackstöd och som skapade skön slutspelsstämning ned bra tryck i hallen.

Mycket bra nivå på spelarnas kunskaper och inställning, där Skånelas niometersuppställning imponerade trots fyra skador tillsammans med Kolbotns målvakt nr 16 Marius Åberge och norrmännens aldrig sinande kämpaglöd och lagmoral.

Matchen slutade oavgjort 20-20 mellan Märsta mot Oslo!

Läs hela inlägget »

IFK Kristianstad - IFK Tumba HK

Två jämna lag som matchat sina manskap hårt körde på med grymt go fightingspirit i en oerhört jämn kamp.

Lagen turades om i ledningen långt in i matchen, men där det kompetenta laget från huvudstaden metodiskt slutligen kunde sega ifrån till vinst med 20-17.

Klart bidragande var atleten nr 17 Nico Petrovic som imponerade och var överallt båda vägar tillsammans med målvakten nr 1 Joel Högdahl som stängde ner fint.

Läs hela inlägget »

Sandefjord TIF - Kävlinge HF

Skånska Kävlinge imponerar efter mycket fin seger mot norska Sandefjord med 27-13 (16-10).

Tålmodigt anfallsspel med effektiva linjeavslut och vassa genombrott som kryddades med effektivt försvarsspel gav norskorna stort huvudbry. 

Tjejerna hejades fram storstilat av den gladlynta och mycket engagerade klacken med taktfasta hejaramsor och de obligatoriska trummorna. De svajande klubbflaggorna från Kävlinge vajade gott i segervinden!

Läs hela inlägget »

Hammarby IF HF - Havørn

Norska Havørn från närheten av Stavanger gjorde processen kort med svenska Hammarby. Laget är mycket komplett och har ett tydligt grundspel och fint tryck i spelets alla faser inklusive skyttet utifrån. En given profil är den så skickliga speluppläggaren nr 13 Sunniva som behärskar alla viktiga moment som en bra mittnia skall göra.

Det blir spännande att se hur långt laget kan nå i årets Norden Cup. Blir inte direkt överraskad om man kommer att göra upp om de ädlaste medaljerna på finaldagen!

Hammarby har fina förutsättningar att bygga vidare från med en bred trupp, bra storlek och framförallt ett positivt go i laget.

Läs hela inlägget »

Önnered HK - Asker 

En supertillställning av högsta karat med härlig handboll inför helt fyllda läktare i Valhalla A-hall mellan Önnered från Göteborg och norska Asker. Lagmaskinen Önnered gick segrande med 19-18 efter en riktig kraftmätning mot Asker ledda av sin blivande storstjärna (!) August Oma. Vilken lirare!

Kamp i 50 minuter - härliga lirare och fullsatt på läktarna!

”Publiksporten handboll när den är som bäst! - inte ett öga är torrt!

Läs hela inlägget »

Vejle Idraetsefterskole - Haslum IL

En jämn tillställning med kontrollerad handboll mellan två skickliga lag där smarta danska Vejle drev spelet mot utgrupperade och försvarsstarka rejäla norrmän i Haslum.

Lagen följdes åt tajt efter halvtidsresultatet 11-11 fram till mitten av andra halvleken där Vejle metodiskt matade på och skaffade sig ett par måls överläge som förvaltades till slutresultatet 22-21.

Kul gäng att se på detta Vejle som har fart i spelet och finfin kvalitet i samtliga lagdelar som lovar gott.
En riktigt vass lagmaskin!

Läs hela inlägget »

IFK Tumba - Alingsås HK

Svenskmötet mellan Tumba och AHK bjöds publiken i Valhalla på härlig handbollsunderhållning i en tät match som slutade med Alingsåsseger med 24-29 (10-13).

Intrycken av både Tumba och Alingsås är mycket starkt positiva och de båda har mängder av duktiga spelare som vet sina roller. Till detta tungt linje- och försvarsspel inklusive kompetenta burväktare som borgar för framgångar i årets turnering.

Båda lagen kryddas av var sin vänsterhänt lirare med hypervass repertoar på H9 - allra vassast i denna match var den mycket aktiva och spektakulära Noel Hurtig i Alingsås. Vad månde bliva?!

P06/07
EA
IFK Tumba - Alingsås HK

Alingsås segrade i svensmötet!


Svenskmötet mellan Tumba och AHK bjöds publiken i Valhalla på härlig handbollsunderhållning i en tät match som slutade med Alingsåsseger med 24-29 (10-13).

Intrycken av både Tumba och Alingsås är mycket starkt positiva och de båda har mängder av duktiga spelare som vet sina roller. Till detta tungt linje- och försvarsspel inklusive kompetenta burväktare som borgar för framgångar i årets turnering.

Båda lagen kryddas av var sin vänsterhänt lirare med hypervass repertoar på H9 - allra vassast i denna match var den mycket aktiva och spektakulära Noel Hurtig i Alingsås. Vad månde bliva?!

Läs hela inlägget »

Sola HK - Kärra HF
 
Inför mycket välfyllda läktare satte arrangörslaget Kärra, i dagen bortaställets röda färger, full fart mot norska Sola i den första halvleken.


Halvtidsledningen 4-10 var mycket välmotiverad, men de norska jentorna hade verkligen bestämt sig för att stå upp. En klart tuffare andra halvlek och där Sola halvvägs tagit in halva Kärras försprång i halvtid med massor av energi och offervilja.
Det var spännande och hård kamp hela vägen in mot slutsignalen, i en match som slutade 14-19 till Kärras favör.

Två av Kärras matchvinnare var Tuva Schmidinger som gång på gång publikfriande stegade sig fram trots ont om utrymme i det tuffa motståndarförsvaret. Lika effektiv var Lova Veteli som årskilliga gånger stal boll och gick på egen kontring med mål.

Läs hela inlägget »

Asker - Kragerø IF


Norskt möte mellan smartnessfyllda Asker och mer raka tuffa Kragerø.

Klart luriga Asker mötte kraften med 4-2 i sin defence och spelade långa stunder 7-6 framåt och lyckades hålla Kragerøs tunga spel stången trots klara utmaningar. Matchen slutade 29-27 i en mycket underhållande tillställning.

En skön lirare att ha koll på framöver i turneringen är Askers så spelskickliga mittnia August Oma som styrde och ställde i Lillekärrshallen!

Läs hela inlägget »

Kolbotn IL - Teie HK

Att norsk damhandboll är topp i världen vet alla handbollskunniga och det gäller även nivån på flicklagshandbollen.

I Lundbystrand öppnade idag F08 upp med norsk prestigekamp i grupp 4 mellan norska Kolbotn IL och Teie HK.

Kolbotn kontrollerade tillställningen och var i dragläge under större delen. Det var en match präglad av hög intensitet av både spelare och ledare och där tjejerna visade härlig framåtanda i de båda lagen. 

Ett något bredare material med mängder av hot och härlig energi båda vägar under 40 minuter avgjorde för Oslolaget som till slut segrade med betryggande 22-10 (13-8).

Läs hela inlägget »

Afturelding - Baekkelaget

Synnerligen kompetenta och charmigt välspelande islänningar som säkerligen är i Göteborg för att få med sig guldet hem till Island.

Ett lag som i tidig ålder redan behärskar alla delar av spelet. Trots gott om plats på avbytarbänken visar laget en härlig bredd med hot från samtliga positioner - inte konstigt att de är isländska mästare!

Slutsiffrorna skrevs till 25-15 (12-4) efter en fin andra halvlek av ett jämnt Baekkelaget som aldrig gav upp trots en tuff förstahalva.

Spelföraren Kristjan Andri Finnsson visade upp sin härliga spelförståelse och är en riktig lirare väl värd att titta extra på.

Läs hela inlägget »


Ski segrade i Norgekampen!

Efter mycket jämn och intensiv kamp segrade till slut Ski mot Stavanger med uddamålet 13-12 (8-7).

Den högljudda publiken fick se två försvarsintensiva lag med tungt skytte framåt och riktigt imponerande keeprar längst bak.

Allra bäst för dagen var matchvinnaren i Ski-målet David Lunde, som ledde laget till seger efter mängder av härliga räddningar!

På fotot: 
matchvinnaren David Lunde

Läs hela inlägget »

Var bara lugn !
Vi livesänder alla matcher via Handbollplay.se.

Du kan kan också se matcherna i efterhand om du inte har möjlighet att se dem i livestream.

Fälj länken för att se matcherna 
https://handbollplay.se/norden-cup

Läs hela inlägget »

Nu har vi stängt försäljningen av våra populära cuptröjor.
Det kommer att finnas enstaka exemplar under cupen, för att göra kompletteringar och eventuella byten.

Läs hela inlägget »

Nu äntligen är matchprogrammet publicerat. Observera att det är preliminärt och ändringar kan komma att göras de kommande dagarna. Gå gärna in och kolla om det skett någon förändring för er del..

Du hittar Gruppindelning och spelprogram här

Läs hela inlägget »

Vi måste tyvärr meddela att det dröjer ytterligare tlll vi kan publicera spelprogrammet. Planen är nu Torsdag morgon.

Läs hela inlägget »

Våra samarbetspartners

loading...
loading...