P98 – Finalrepris med Superklass

Ystad IF HF och Naerbo IL gjorde upp även i fjol i denna final och publiken hade inget emot att få se dessa killar gör upp igen.

Macthen inleddes i ett rasande tempo och även om Ystad var målet före så insåg alla att Naerbo i år ville byta ut fjolårets silver. Vid 9-9 har vi gått se individuella prestationer och olika typer av samarbeten som gör att handboll ibland ser så enkelt ut.

Axel Dahlberg och Viktor Hedin dominerar framåt i Ystad och i målet svarar Måns Landgren för riktigt bra räddningar.

I Naerbo är Andreas och Rassin Haugsen som öppnar upp det Skånska försvaret . Ystad för till en stark avslutning och när Axel Andersson avslutar målskyttet är det 13-10 ledning.
Naerbo är mycket starka i andra halvleks inledning och efter 5 minuter är man ikapp till 13-13 kvittering genom Shan Vigre.

Försvaret i Naerbo är riktigt vasst och Ystad får slita för att komma till bra avslut, i målet är tvillingbrodern Vigre mycket säker. Efter 8 minuter är det norsk ledning innan Ystads första mål i halvleken kommer genom Axel Dahlberg. Naerbos fina trend håller i sig och man rycker åt sig en ledning med 17-14, är det på väg att bli första norska pojk triumfen i Norden Cups tio åriga historia.

Ystad gör två raka och har kontakt igen men får en utvisning med 6 minuter kvar av matchen.
Avslutningen av matchen blir helt otrolig, Ystad tar sig i kapp och men Naerbos Trond Aksnes Lode gör ett fantastiks kantmål till 20-19. Ystad kvitterar genom Liam Jarrel och det är lika när Naerbo har matchboll.

Ystad är bra i försvaret och med sekunder vaskar man fram en straff, bäste Ystad spelare i matchen Viktor Hedin kliver fram.

Några sekunder jublar han och lagkamraterna över andra raka Norden Cup segern. Ystad var uträknad i andra halvlek men kom tillbaka.

Naerbo var otroligt nära den första norska triumfen i norden cup på pojksidan, man vann dock all sympati hos den fullsatta hallen för sitt handbollskunnande.

Bäst i norska laget var Rassin Haugseng, Andreas Haugsen, Shan Vigre och Even Velend Vige. I ystad var Viktor Hedin helt enorm. Mycket starka insatser av Axel Dahlberg samt de båda målvakterna Måns Landgren och Axel Andersson.

Grattis Ystad till andra raka Norden Cup segern och Grattis till Skåne som vunnit de två yngsta klasserna.

Ystad IF HF – Naerbo IL 21-20 (10-9)

Målskyttar
Ystad IF HF: Viktor Hedin 9, Axel Dahlberg 3, Liam Jarrel 2, Rasmus Nordström 2, Freddy Andersson 2, Oliver Fält 2, Axel Andersson

Naerbo IL: Andreas Haugseng 7, Stian Vigre 6, Markus Lervik 2, Tord Aksnes Lode 2, John Thue, Rassin Havgseng, Sondre Steen-Hansen