F99 – Åkersberga är Nordiska Mästare efter härlig batalj mot Skövde HF.

Det blev en härlig helsvensk final mellan Stockholmslaget Åkersberga och Skövde HF. Vi fick se fart och teknik från två lag som dessutom kryddade detta med riktigt vasst försvarsspel.

Åkersbergas Nora Östholm inledde matchen lysande och svarade för sitt lags tre första mål, det innebar aktivitet från Skövdes coacher som beordrade punktmarkering.

Efter några fina Åkersberga anfall var man upp i ledning med 3 mål och Olivia Sahlin visade härlig kvalitet i sina kantavslut. Skövde var dock intensiv i sitt anfallsspel och Maja Söderberg och Olivia Sandahl var de som gick i spetsen för lagets attacker.

Den välfyllda finalarenan fick se en mycket jämn första halvlek där halvlekens sista mål gjordes av Skövdes duktiga högersexa Sofia Ljungberg, var det en reducering till 10-9.
Det tuffa försvarsspelet innebar att det duggade med utvisningar i matchen, och det unga domarna Ida Aspberg och Elin Svensson imponerade lika mycket som spelarna.
Andra halvleken inleddes i ett rasande tempo och Vanessa Johansson agerar nu säker straffskytt för Åkersberga. Straffarna kommer efter att man hittat in till sin skickliga linjespelare Lisa Haglund.
Skövde får jobba hårt för varje mål och Åkersberga skaffar sig grepp när man går upp till 17-12.
Maja Söderberg är den i Skövde som tar mycket stort ansvar och håller sitt lag kvar i matchen.
Vid 18-15 och med 7 minuter kvar kommer chansen, man reducerar men Demi Todorovic gör nu två viktigt Åkersberga mål.

Båda lagen imponerade stort med Norden Cup mästarna från Åkersberga var till slut finalen bästa lag och var också ett helt komplett lag.

I Åkersberga blir listan av duktiga spelare lång, här fanns avslut från alla positioner. I Skövde är det Maja Söderberg, Olivia Sandahl och Sofia Ljungberg som imponerar mest i ett också mycket starkt lag.

Grattis Åkersberga, så in i Norden bra ni va.

Åkersberga – Skövde HF 25-20 (10-9)

Målskyttar

Åkersberga: Nora Östholm 6 , Demi Todorovic 6, Mikaela Holtsjö 4, Olivia Sahlin 4, Vanessa Johansson 2, Lisa Haglund, Camilla Lundqvist och Julia Törnberg

Skövde HF: Maja Söderberg 6, Sofia Ljungberg 6, Olivia Sandhall 3, Filippa Hedberg 3, Elsa Friks Näfvar och Paulin Andersson.