F98 – Nordisk kamp mellan Austrått IL Norge och Rödekro IF Danmark

Norska Austrått inledde med att ta ledningen genom den underbara liraren Linn Ellertsen. Danska Rödekro inledde finalen något nervöst.

Den som visade vägen för Rödekro var Yasim Sieljacks som gjorde sitt lags 3 första mål. Ett mäktigt målvaktsspel har Julie Lyck i Rödekro gjorde att danskorna ryckte till sig en ledning med 5-2.

Austått bjuder på mycket teknik och finess, Hanne Frafjord avslutar efter en mäktig kombination. Rödekro ä r dock i ledning men Austrått kämpar sig i kapp till 9-9.
Då avslutar Yasmin Sieljacks första halvlek som hon börjar den och ger sitt lag ledningen med 10-9 ,stämningen är minst sagt magisk i ett fullsatt Valhalla.
Andra halvleks inledning blir norsk, målvakten Anne Edvaresen Kristoffersen stänger igen framför ett offensivt försvar.

Framåt får vi se mycket av kvicka Kristiane Knutsen när Austrått går upp till 13-11.
Rödekro byter målvakt och Merie Boisen gör en viktig räddning, Sarah Stougaard står för ytterligare ett viktigt mål och så var det jämt igen.

Lagen byter mål och med 10 minuter kvar är det 15-15 och spänningen är olidlig för alla supporters.
Ingrid Hove ger sitt lag ledningen med 16-15 och 17-15 men Rödekro är tillbaks i matchen igen och återtar ledningen genom linjespelaren Anita Fries /Hansen. Och sedan gör Lea Hansen 19-17 och nu ser det ut att bli dansk seger.

Matchen har allt en final skall ha och är en uppvisning i ungdomshandboll när den är som bäst.
19-19 med 30 sekunder kvar genom Kristiane Knutsen och matchen kommer att gå till förlängning efter otrolig dramatik.

20-19 till Austrått och Norge genom Line Ellertsenoch kvitteringen kommer från Sarah Stougaard.
21-20 genom Anita Fries/Hansen gör att hon blir stor matchhjälte och Rödkro IF är till slut mästare.
I mästarna Rödekro IF hyllar vi Sarah Stougaard, Anita Fries/Hansen samt Yasmin Sieljacks.

Banans bästa var Auståtts Linn Ellersten, extra beröm till Kristinanek NUTSEN och Anne Edvardsen Kristoffersen .

Mycket imponerande domarinsats av Maria Thored och Sanja Petrovic.

Rödekro IF – Austrått 21-20 (10-9)

Målskyttar

Rödekro IF: Yasmin Sieljacks 6, Anita Fries/Hansen 5, Sarah Stougard 4, Louise Eskildsson 2, Lea Hansen 2, Sara Hoffman och Viktoria von der Wehl

Austrått IL: Line Ellertsen 8, Kristiane Knutsen 6, Hanne Frafjord 3, Ingrid Hove 2, Mia Eikeland