Isländska Lag i Norden Cup

År 2005 tränade jag ett lag från Island som heter FH. Det var killar som var födda 1990 och bland dom fanns då Aron Palmarsson, som spelar som nu spelar som proffs i THW Kiel i Tyskland. Laget hade inte fölorat en match på Island på 5 år och behövde en större utmaning.

 

Vi fick inbjudan på Norden cup 2005 och då började bollen att rulla. Seda ndess har 3-5 lag från Island deltagit i Norden Cup varje år, både pojkar och flickor.De Islänska lag som vill deltaga i Norden cup, behöver Islänska mästare, eller cupvinnare.

 

Norden cup har blivit en känd och åtrvärd cup på Island. Alla lag vil vara med och spela handboll i Göteborg i mellandagarna. Alla vet, att om dom blir mästare, då kan dom resa till Göteborg.

De från Isalnd som varit med i Norden Cuplag, har alla varit jättenöjda med hela upplevelsen och arrangemanget. Nöjda med anläggningen, och lagen från andra länder. Islänska tränare har fått kontakt med svenska tränare och lärt sej från dom.


Resultaten har varit goda genom åren och de Isländska pojklagen har tagit med sig 2 guld, 1 silver och 2 bronsmedaljer från 2005. Det har varit lite svårare för tjejlagen. Trots att dom har fölorad alla matcher, har dom åkt glada hem igen, och deras tränare lärt sig jättemycket på resan.

Att resa til Norden cup är kostar mycket för lag från Island. Det kostar mellan 5 500-6 000 Svenska kr per deltagare att res dit. De samlar pengar till resan genom att sälja godis, julgran, tvätta och vaxa bila, och mycket mer som dom hittar på.


Viljan och engagemanget för att resa till Norden Cup är så stort att de alltid har lyckats att samla in de pengar som behövs.

 

Jag har varit nu i 6 år och Norden Cup blir bättre och bättre för varje år. Det är bra att lag från Norden, på hög nivå kan träffas på ett ställe och spela handboll.

2012 blir tionde året för Norden Cup, och vill gratulera och tacka Mikael, Inegmar och Sten. Jag tror att Norden Cup kommer harkommit för att stanna.

Vänliga Hälsningar från Island

Sverrir Reynisson

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-