Ystad IF HF vann härlig final i pojkar 98

Vilka underbara lag som gjorde upp i pojkar 98 klassen? Att Skåne är Sveriges absolut bästa distrikt i åldersklassen råder ingen tvekan om då man hade 3 lag i semifinal, bäst var pågarna från Ystad som fick ta sig an norska Naerbo IL i finalen.
Frågan var om Naerbo skulle kunna vinna den första norska pojktriumfen i norden cups 9: årig historia. Att Ystad ville annat var ju inte svårt att räkna ut och det kom att bli en mycket sevärd final.
Lagen följdes länge åt även om men det var tekniska Naerbo som var i förarsätet, men strax innan halvlek fick Ystad till ett miniryck och gick upp till 11-9.
I början av andra ser matchen ut att avgöras, Ystad kontrar effektivt och visar upp bra försvarsspel. Ledningen växer och är uppe till 18-12, det verkar bli dags att räkna ut Naerbo? Då hämtar laget fram sina sista krafter och gör 5 raka mål, vid 18-17 får vi en avgörande sekvens när Rasmus Nordström fiskar upp en retur och gör 19-17 till Ystad. Norska gutterna försökte hela vägen in i mål men Ystad höll undan.
I mycket tekniska Naerbo var Andreas Haugseng helt enormt bra, vilken lirare han visade ett otroligt brett register och han hade god hjälp av Rassin Haugseng och Ole Naerland.
Ystad var en mycket komplett lag där Axel Dahlberg fick pris som bästa spelare i finalen. Men det fanns många blivande storspelare i ystad och Viktor Hedin, Jonathan Svensson och Rasmus Nordström var några till. Grattis Ystad när är så in i norden bra. Måste avslutade med hur sportsligt lagen uppträdde och så bra domarparet som vi tyvärr saknar namnet på agerade.

Ystad IF HF (Sverige) – Naerbo IL (Norge) 22-20

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-