Norska pojktimman i Lundbystrand

De norska pojklagen är på frammarsch och två norska lag hade en riktigt rolig timma i Lundbystrand när lagen blev klara för kvartsfinal.

SKI IL Pojkar 97 klarade fjolårsvinnaren Kärra

Det blev högdramatik när ett av lagen skulle vidare, Kärra behövde vinna och för Ski räckte det med ett oavgjort resultat. Det blev jämnt hela matchen och det skilde i andra halvlek inte mer än två mål mellan lagen någon gång. På Kärrabänken fick man det besked man ville ha från en annan match och hemmamålvakten storspelade.

Norska SKI som enligt tränaren Niklas Gudmundsson håller Baekkelaget som de starkaste norska laget var mycket nöjd efter matchen. Vi var i den absolut värsta gruppen och även om marginalen var minsta möjliga så är vi mycket åt vår kvartsfinalplats. I Ski IL var Jonas Strom en klassiskt storskytt tillsammans med målvakten Kristoffer Isak Johannesson de stora matchvinnarna. Jonas sköt viktiga 22-21 och innan det hade målvakts Kristoffer svarat för briljanta räddningar. Slutresultatet skrevs till 22-22 men det räckte för SKI, gruppsegraren från Esbjerg är dock bästa avslutade SKI:s glada tränare-

Naerbo IL Pojkar 98 vann avgörande kamp mot Tyresö

Det krävdes vinst för Naerbo i sista gruppspelsmatchen mot Tyresö från Stockholm och Sverige. Länge var det fysiskt starkare Stockholmslaget med i matchen men till slut ryckte Naerbo ifrån och vann rättvist med 24-18.

Laget spelade en teknisk handboll och man jobbade med både finurliga inspel och smarta avslut från kanterna som fick isär Tyresös försvar.

Vi är mycket nöjda och gillar verkligen matcherna som håller toppklass sade en mycket nöjd tränare från Norge.

Matchens store lirare var Rassin Haugseng, han huserade länge fritt och var den som låg bakom mycket av Naerbos fina spel. Han avslutade matchen med en riktig delikatess när han på bästa Anje Andersen vis avslutade en kontring med en helsnurr uppvisning.

Norska timman var sålunda avslutad och fortsättning följer i morgondagens kvartsfinalspel.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-