IFK Ystad andra laget från staden som vann

Norden Cups obestridliga pojkar 95 mästare kommer från handbollsmetroplen Ystad. Laget vann sin tredje norden cup titel och man gjorde det mycket rättvist.
I en match som tempomässigt mycket liknar herrseniornivå så fick publiken se många duktiga spelare visa upp sig i denna helsvenska final.
Guif Eskilstuna som stod för motståndet har mött Ystad tidigare i norden cup final och ville absolut sno åt sig titeln. De tekniska och finurliga GUIF spelarna inledde mycket friskt och det var jämn i början, sedan kom ett för matchen helt avgörande skede när Ystad ryckte från 5-4 till 11-4. Den mycket positiva ledarstaben från GUIF manade på sina spelare men det hjälpte inte riktigt och Ystad gick till halvtidsledning med 14-8.
Många trodde nog det var helt avgjort men GUIF kom tillbaka i början av andra halvlek, man drar dock på sig mycket utvisningar och det blir till slut dyrbart.
IFK Ystad vinner rättvist och man känns som fysiskt starkare än sina motståndare, Philip Henningsson imponerar stort när matchen avgörs och hans härliga attityd är smittsamt.
Jakob Lundin är med sina 7 mål lika lyckosam som Philip i målskyttet och Oscar Hansson är också sylvass när lägen bjuds.
Ystad är bra, mycket bra och man har en bredd som håller uppe nivån hela tiden. Guif ger inte upp och man fightas hela vägen.
Laget har mängder av duktiga spelare som kommer att knacka på dörren till A-laget så småningom.
Jim Kranzén, Jesper Lindgren och Daniel Ekman är några av dessa.
Domarparet kom från Lund, dom visade pondus och var otroligt konsekventa i sitt sätt att agera och förtjänar högsta betyg för sin insats.


IFK Ystad (Sverige) – Guif Eskilstuna (Sverige) 27-21

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-