Danmark, Danmark, Danmark och Rödekro

Flickor 97 blev en heldansk final och man måste säga att den danska lagen(holden) har imponerat stort under årets norden cup. Haslum från Norge var det lag som var närmast att hota medaljtrion med Rödekro (Guld), Ydun (silver) och Horsens (Brons).
Finalen mellan de spelskickliga lagen från Rödekro och Ydun var för alla som gillar handboll en uppvisning av tekniska och välskolade spelare.
Ydun inledde med mål av spelmotorn och playmakern Sofie Holst, hon ledde sitt lag på ett fördömligt sätt. Yduns tränaren Mikkel Voigt Fredriksen nyttjade sitt material maximal när man pressade Rödekro till en jämn kamp. I andra halvlek blev det punktmarkering på Annika Slajkjer Hansen som ett försök att få stopp på det matchavgörande ryck som Rödkro var på väg att göra.
Rödekro fantastiskt fina försvarsarbete blev till slut matchavgörande och man kunde mycket rättvist ta hem segern med 17-13.
När Annika blev punktmarkerade tog Marie Louise Soberg Nissen stort ansvar och hon fick pris som sitt lags mest värdefulle spelare. Helena Lauritzen var också riktigt bra och Rödekro förfogar som vanligt över en mängd högklassiga handbollsspelare.
Stefann Knutzen ledde Rödkro laget och han är utan konkurrens den mest framgångsrika tränaren i norden cup, totalt har han tagit 5 norden cup titlar. När ringer Barcelona, Köpenhamn eller Kiel till Stefan, det verkar vara guldgaranti på honom.
Grattis Danmark, ni höll superklass. De bästa svenska lagen var Göksten och RP.

Rödekro IF (Danmark) – BK Ydun (Danmark) 17-13

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-