BK Ydun gav inte Kärra någon chans i Äldsta flickklassen

BK Ydun vann sin andra titel i norden cup då de besegrade de regerande mästarna från Kärra. Både Ydun och Kärra har sett riktigt starka ut på vägen fram till finalen och ett helt fullsatt Valhalla förväntade sig en spännande tillställning.
Kärra verkade dock inte vara på plats men det var däremot Ydun som tidigt tog kommando om denna final. Yduns försvarsspel höll högsta klass och Kärra fick otroligt jobbigt att komma till bra avslut mot det aggressiva Ydun försvaret. Längst bak fanns också Yduns fantastiska målvakt Line Christensen, hon var rent ur sagt charmant och hade en otrolig förmåga att läsa av Kärras avslut.
I andra halvlek så testade Kärra tränaren Hamed Khazrai först punktmarkering av Emilie Lovendorf och sedan även Viktoria Benda. I början störde detta Ydun och en liten gnista tändes hos arrangörsklubben.
Yduns Rie Haslund tog då stort ansvar och Kärras förhoppning blev bara ett hopp när Ydun utökade sin ledning och fick en bekväm resa mot norden cup guld.
Kärra var energilösa och tagna av stundens allvar i finalen och hade verkligen svårt att ta sig upp på en nivå som krävs när det är matcher av denna dignitet.
Mathilda Hammaren var bäst tillsammans med Moa Lindberg, i Ydun var listan lång med Line Christensen som bäst.
Yduns flickor 95 checkar nu ut norden cup och man gör det som mästare och en mästare med mycket hög klass.
Vi noterade i övrigt att Norges 3 slutspelslag alla försvann i kvartsfinalen och duktiga Huddinge slutade 3:a och tog brons.

BK Ydun (Danmark) – Kärra HF (Sverige) 19-11

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-