Norden Cup Göteborgs status som inofficiellt Nordisk Mästerskap

Cupgeneralen Mikael Kjellström var den som tillsammans med Sten Löfgren en gång i tiden drog i gång Norden Cup Göteborg.

Vi siktade redan från början på att skapa något helt unikt säger Kjellström, sålunda blev det logiskt att bjuda hit Mästarlagen från de nordiska länderna. På så sätt skapades något som inte fanns innan och en handbollsturnering som bara har lag med absolut högsta toppklass.

Nordisk handboll var stark även 2003 men är ännu starkare 2011, sporten handboll är enormt stor i alla de nordiska länderna. Tittar man på senaste mästerskapet för damer så var Norge, Danmark, Sverige och även Island med in i slutspelet.

Att Island sedan länge varit otroligt starka på herrsidan vet alla om men nu är även damerna på frammarsch och sporten har nationalsportsstatus på Island. Våra grannar från Danmark och Norge är sedan länge otroligt framgångsrika och det har börjat röra på sig även i Finland.

I Norden Cup Göteborg har Danmark varit mest framgångsrika tillsammans med Sverige, blir det så även 2011 mån tro eller kommer Norge, Island att lura till sig någon seger.

Det skall bli lika roligt som vanligt när det går i gång, många lag att hålla koll på och när vi frågade om ett tips från cupgeneralen som själv vann med Kärra 2006 som fick vi följande svar:

Pojkar 95/96 – Jag tippar dansk seger i form av Esbjerg

Pojkar 97 – Selfoss från Island får revansch från fjolårets finalförlust.

Pojkar 98 – Tippar Svenskt i form av IFK Kristianstad

Flickor 95/96 – Hemmaseger i form av Kärra för andra året i rad

Flickor 97 – Norska seger då jenterna från Haslum IL säkert har hittat en nivå till, redan starka 2010.

Flickor 98 – Tippar danska Fredrikshamn FI, som var den klubb som vann första titeln.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-