Ledarträffen är alltid ett populärt inslag

Den traditionella ledarträffen efter den tredje speldagens slut var även i år välbesökt. Ett 50 tal ledare från de gästande lagen kom för att få sig en räksmörgås och för att lyssna på årets handbollsgäst, Mikael Apelgren.

 

Mikael berättade om hur han handbollskarriär gått från att vara en liten, till storleken, spelare till att vara en dominerande spelintelligent mitt-nia.

 

- Jag var som pojkspelare mindre än mina kamrater och hade svårt att hålla bollen, så det fick bli att passa mer än att skjuta. Det utvecklade mitt spelsinne och spelintelligens.

 

Mikael berättade också om tiden som proffs i Granollers, Spanien.

Mikael spelar nu handboll på heltid i IK Sävehof med målsättning att ta ett nytt SM-Guld och att få spela i Champions League även nästa år.

 

- Skillanden mellan  de bästa utländska ligorna är lika stor som skillnaden mellan Fotbolls allsvenskan och de bästa fotbolls ligorna i Europa. Det är pengarna som avgör.

- Om någon av de stora klubbarna i Europa vill värva en spelare från t ex Sävehof, kan de göra det över en dag, säger Mikael.

 

Han säger också att Sävehof har som vision att kunna erbjuda en liknande proffsmiljö för handbollsspelare, sm de stora klubbarna i Europa kan.

 

När Mikael lämnade ledarträffen, satt de flesta ledarna kvar för ytterligare en tids trevlig samvaro och erfarenhets utbyte inför den stundande finaldagen i Norden Cup 2010

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-