Finalklart i Norden Cup 2010

Handbollstemperaturen var absolut 100 grader när semifinalspelet avgjordes under efter middagen och kvällen. Efter stenhårda och jämna matcher där man fick tillgripa förlängning i tre stycken var det till slut klart att skriva in finallagen.

Morgondagens finalprogram har alla förutsättningar att bli en riktig thriller och nagelbitare i ett som vanligt fullsatt Valhalla.

Flickor 97

Det blev Danmark mot Sverige men det var verkligen stenhårt. I båda semifinalerna fick man tillgripa extra speltid innan vi fick fram finallagen. Lystrup från Danmark besegrade i en helt underbar tillställning Göksten från Eskilstuna med 21-20. I den andra tillställningen var det ett enormt tryck mellan Haslum från Norge och Skogås. Slutresultatet säger väl allt, 25-24 till Skogås och man är därmed Sveriges bästa lag. Det kommer man säkert inte att nöja sig med i morgon och publiken är garanterad en kanonfinal.

Lystrup IF – Skogås HK             Valhalla A 09.30

 

Pojkar 97

Vi tippade helt fel när vi funderade vilka lag som skulle parkera in i finalen. Kärra mötte HK Silwing Troja som imponerat stort under hela Norden Cup. Med bara sekunder kvar avgjorde Kärra till 21-20 och kunde börja ladda för final. De nordiska mötet mellan Norges bästa lag Falk och Isländska mästarlaget från Selfoss var också en jämn historia, Selfoss kan imorgon bli andra Isländska lag att vinna Norden Cup.

Selfoss Island – Kärra HF         Valhalla A 10.30

 

Flickor 96

Båda lagen kommer från det som måste varit Dödens grupp. Nu gör H65 Höör och HEI upp om vem som skall bli Nordiska Mästare och man har redan mötts i gruppspelet. Då vann H65 med 16-12 vilket gör att man borde ha ett psyklogiskt övertag när det är avkast. Det kommer nog att bli riktigt tufft och vi har åter en final mellan Sverige och Danmark

H65 Höör – HEI Danmark         Valhalla A 12.00

 

Pojkar 96

Här har vi en helsvensk final mellan Hammarby och Ystads IF. Hammarby var i final redan i fjol men förlorade då efter stor dramatik. Man har imponerat stort i årets Norden Cup men fick fullt motstånd i semifinalen mot de skickliga spelarna från Isländska FH. Ystads IF har också sett mycket starka ut, det blir Skåne eller Stockholm som får lyfta segerpokalen någon gång vid 14-tiden.

Hammarby IF HF – Ystads IF                               Valhalla A 13.00

 

Flickor 94/95

Arrangerande Kärra har här sitt andra finallag och det imponerar. Kärra vann en riktig holmgång mot Norges bästa lag Fyllingen med 21-19. Kärra har absolut gjort en riktig toppinsats och nu väntar HOJ från Danmark i finalen. Danskorna stoppade en ren Hisingsfinal då man besegrade Backa HK med 23-18, att Sveriges två bästa lag är grannklubbar som till och med samarbetar är helt otroligt starkt. HOJ har imponerat stort och får bära favoritstämpeln.

HOJ Håndbold Danmark – Kärra HF                 Valhalla A 14.30

Pojkar 94/95

Hel dansk final men det var mycket nära att IFK Skövde fått äran att stå som finalmotståndare till AaB Håndbold som sett otroligt starka ut. Den danska toppklubben besegrade Isländska Afturelding med 27-21. IFK Skövde som spelade oavgjort i gruppen mot just AaB mötte i sin semifinal Skovbakken och här var det dramatiskt. Oavgjort vid full tid innebar förlängning och till slut var det Skovbakken som fick jubla efter seger med 22-21. Publiken kommer att få se en teknisk och spännande match mellan dessa danska handbollslirare.

AaB HÅndbold – IK Skovbakken                       Valhalla A 15.30

Flickor 96/97 Elit B

Här blir det H65 som möter Bjurslätt i en helsvensk final. Det var mycket spännande när lagen möttes i gruppen och då vann Skånskorna med ett mål. Ett mål var marginalen när H65 vann sin semifinal över Huddinge med ett mål. Bjurslätt slog ut danska Horsens i sin semifinal.

H65 Höör – Bjurslätts IF                                        Valhalla C 10.00

Pojkar 96/97 Elit B

Lokala Kungälv möter Irsta HF, båda dessa lag möttes också i gruppen i en jämn match. Båda lagen klarade sina semifinaler efter övertygade insatser. I morgon är det finaldags och då återstår att se vilket lag som har mest krafter kvar och tar hem guldmedaljerna.

Irsta HF – Kungälvs HK                                          Valhalla B 10.00

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-