Vi har träffat Nadia Offendal från HØJ, Danmark.

Asbjörn Hansen, Norden Cup, har träffat Nadia Offendal (16), som spelar för HØJ Håndbold. HØJ (Holdfællesskabet Ølstykke Jyllinge) er en sammenslutning af Ølstykke Håndbold Forening (ØHF) og JGI Håndbold (Jyllinge Gundsømagle Idrætsforening).

 

Nadia har också representerat Danmark i U16 laget. Nyligen blev hon uttagen till denDanska  U17-truppen som förbereder sig för EM-kval.

 

Norden Cup ger spelare av Nadias kaliber möjlighet att mäta sig med de bästa i Norden på klubbnivå och bidrar naturligtvis till hennes utveckling.

 

Det är andra gången Nadia  gästar Göteborg och Norden Cup.

- Vi kom på 7:e plats 2009, men i år skall vi vinna, säger Nadia med ett brett leende.

Hon har precis kommit ur omklädningsrummet efter att hennes lag Höj slagit norska Nordstrand med 24 – 21. Höj är en sammanslagning två lag på Jylland.

- Det var en gemensam laginsats som gjorde att vi vann, svarar hon snabbt på frågan om hon är nöjd med sin insats. Men leendet avslöjar att hon är rätt så nöjd med sig själv också.

Nadia passar på att berömma domarna som var rättvisa och snabba.

- Vi kommer tillbaka till Norden Cup för att det är en bra turnering med hög intensitet. Det krävs hundraprocentig insats för att vinna matcherna. Här blir det aldrig vinster med 20 bollar, säger Nadia Offendal och samlar ihop sina saker för att gå till Katrinelundsgymnasiet. Om fem timmar är det match igen.


Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-