Handboll. Håndball. Håndbold. Käsipallo. Handbolti.

Lag från Norge, Danmark, Finland, Island och så givetvis Sverige är samlade i Göteborg för att i mellandagarna spela åttonde upplagan av Norden Cup.

 

Norge mot Skåne

Under måndagseftermiddagen var det Norge mot Skåne i en i av Lundybystrands hallar. Kråkeroy ILs flickor 97 ställdes mot Ystadlaget IK Pandora. Pandora är här för första gången gick in helt respektlöst och första halvlek var jämn. Norskorna tog kommandot en bit in i andra och med två måls underläge såg det ut som om segern skulle gå västerut. Men inte. När matchklockan visade fem minuter kvar att spela såg Sara och Saga i Pandora till att siffrorna förändrades. Sara tryckte sig igenom försvaret ett flertal gånger och vände på matchen.

- Det var ren vilja, sa tränare Niclas Olsson efter matchen.

Matchens sista skott kom från den kvicka Pandoraspelaren Saga, med nummer två på ryggen. Hon dök in mellan två norskor och satte bollen rätt upp i krysset. Inga tveksamheter där inte. Seger 17-15 och Pandoratjejerna hoppade i ring. 1-0 till Skåne.

- Det är första gången vi blev inbjudna till den här turneringen. Det har varit ett mål för oss. Målsättningen i cupen var att ta två poäng, det har vi gjort nu, konstaterade Olsson.

Men än är inte Skånetjejerna nöjda, så räkna med att se mer av dem...

 

Sedan var det dags för pojkar 96 att äntra planen. Norska Oppsal mot skånska Ystad IF. Norrmännen spelade en mer teknisk handboll men mötte ett mer fysiskt Ystadlag. Lagen följdes åt hela matchen och stundtals var det Ystads storskytt Lukas Nilsson som höll kvar Ystad i matchen. Gång på gång bombade han in skott från nio meter. Och när han med en man i bröstet, bakåtlutad, gav Ystad en tvåmålsledning kom beslutet från Oppsals tränarbänk. Punktmarkering. Men det hjälpte inte och Ystad kunde vinna sin inledningsmatch med 26-24. 2-0 till Skåne.

- Det var en rolig match att spela men det var segt. Det tar alltid lite tid att komma in i turneringen, förklarade Lukas Nilsson.

Och de kommer nog, precis som alla andra, att komma in turneringen. För nu är den igång!

 

Elin Hagström

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-