Det stora arrangörshoppet

Pojkar 97 är arrangörsföreningen Kärra HF:s största hopp i turneringen. Förväntningarna är höga och många tror att laget kan ta sig långt, kanske till och med hela vägen. Inte minst spelarna själva.

 

Vad har ni för mål?

– Final! Svaret kommer blixtsnabbt från lagets playmaker Emil Mellergård.

 

Hur är det att spela på hemmaplan?

– Det är jätteroligt. Skönt, säger Emil.

 

Är det många här och kollar på er?

– Ja, eller i alla fall ibland.

 

Under måndagen besegrades isländska Selfoss med tre bollar men under tisdagsförmiddagen blev det tuffare. IFK Skövde stod för motståndet och de betydligt mindre Kärraspelarna mönstrade ett 3-2-1-försvar. Skövdes vassa ytternior kunde gång på gång ta sig igenom försvaret men Kärra producerade framåt och ledde med tre i paus.

 

Skövde kom dock tillbaka och varje gång Skövde nätade ställde sig hela bänken upp vrålade med nävarna i luften. Med en och en halv minut kvar att spela var ställningen 21-20 till gulsvart. Då klev den rutinerade Kärratrion, Emil Mellergård, Oliver Jacobsson och Daniel Sandberg som förra året spelade med pojkar 96 i Norden Cup, fram och såg till grabbarna fick sjunga segersång. Med ett läckert inspel skickade Emil in bollen till Oliver på linjen som säkert la bollen i mål. Daniel som redan tidigare under matchen gjort ett flertal viktiga mål från v9-position gjorde matchens sista mål. Slutsignalen ljöd. 23-20 till Kärra. Och sången tog vid... 

 

"Vi som är från Göteborg,

åker aldrig hem med sorg...”

 

Om killarna grejar en finalplats återstår att se, härnäst väntar Fjellhammer i Lundbystrand...

 

 

Text Elin Hagström

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-