Nu har vi fått till spelprogrammet !
Du hittar matchprogrammet  på denna länk

Vi reserverar os för eventuella ändringar !

Spelprogram och Resultat
Läs hela inlägget »
Nu har vi öppnat möjligheten att beställa våra populära N orden Cup tröjor. Tag chansen att visa att du representerar ditt land under Norden Cup, Göteborg 2019.

Tröjorna kan endast förbeställas och ansvarig lagledare för respektive lag samlar in lagets behov och betsöäller gemensamt. För eventuella kompletteringar ange det tidigare ordernumret vid kompletteringsbeställningen.

Sista datum för beställning för att vi skall hinna leverera är Söndasgen  1 December.

Här kan du se tröjorna och göra din beställning

 
Läs hela inlägget »
Nu är gruppindelningen klar och hittar den här
Läs hela inlägget »
Dagen D för Norden cup närmar sig med stormsteg och i stort sätt hela startfältet för 2019 års upplaga är nästan klart.
2019 blir det sjuttonde året i rad då norden bästa lag samlas i Göteborg för att mäta sina krafter.
Alla som varit med, vet att det kommer att bli ungdomshandboll av absolut högsta klass och att det kommer spelas närmare 400 spännande och drmatiska matcher.
Gruppindelningen kommer snart att presenteras. Där får ni som spelare och ledare en första indikation om vad som väntar när ni kommer till Göteborg.
Hoppas handbollssäsongen startat bra och att förberedelserna för denna handbollshöjdpunkt pågår på ett bra sätt.

Mikael Kjellström Norden Cup Göteborg
Läs hela inlägget »

16:e upplagan av Norden Cup är över för den här gången och den stora handbollsfesten blev ett lyckat event med många goda minnen.
Det har varit mycket roligt att få ta del av så många matcher, alla intervjuer, allt tjöt på läktaren och mycket därtill.

Norden Cup inspirerar och fick fram många värdiga Norden Cup mästare.
Det är extra kul att se hur arrangören till Norden Cup lägger stora resurser på sina funktionärer.
Jag tänker på alla matchfunktionärer, alla medarbetare som står i cafeterian och inte minst alla duktiga domare.
Ser vi på startfältet av alla domare är det högklassiskt.
Många jämna matcher har det varit och domarna har svarat för gedigna insatser i alla matcher.
Kul att följa och det är en del i cupen som präglas av kvalitet .
För många är det en av årets höjdare.
Jag är fullt enig till det. Det är en fest att få spela handboll (nästan varje gång).
Det är också roligt att se när nodiska lag möter varandra.
I år har det varit en stor finsk framgång.
Nu har det hänt. Hänt vad då?
Jo, att vi har fått fram nordiska mästare från Finland och inte bara en gång, nej utan två lag segrade på årets näst sista dag.
Kyrkslätts F04;or har imponerat på oss. De har spelat en modern handboll med mycket fart och finess.
BK-46 pojkar 05 har varit en riktig färgklick under hela Norden Cup. De kom till Göteborg med över 50 raka vinster och lämnade Göteborg utan att förlora en enda match. Mycket start jobbat av tränaren Janne Hagmans pojkar.
Finaldagen blev så bra som det bara kunde bli i Valhalla A-hall.
Mycket folk. Ja, till och med (kanske) för mycket folk när arrangörsklubben Kärra HF;s A-flickor skulle spela mot danska HI Håndbold. Då var det tryck i hallen.
Nu vann HI Håndbold finalen, men tänk om Kärra HF hade vunnit?
Tack för många fina dagar tillsammans både innan- och utanför gula linjen.
Handboll är en sport som engagerar.
Vi lägger nu Norden Cup 2018 bakom oss och blickar fram emot 2019.
Den 17;e upplagans förberedelser har redan inletts.
Vi ses säkert i olika handbollshallar.
God fortsättning och Gott Nytt Handbollsår 2019.
Robban Zetterquist

 
 
 

Läs hela inlägget »

Ystads IF HF tar välförtjänt hem mästatiteln som inoficiella nordiska mästare efter seger mot Norrköpings HK efter 22-16 (12-9).
Norrköping inledde piggast med fart och finurlighet där man gjorde 1-0 på en sk japan med Joshua Wästerlund i huvudrollen. NHKs krafter i ledning höll till matchminut 16-17, där Ystad vände mycket tack vare excellent målvaktsspel av Oliver Ericsson. Han var för övrigt en gigant matchen igenom, kan tänka att hela Skåne applåderar välförtjänt.
Ystads större tyngd i både förutsättningar och trupp gav vändningen i matchen och till slut även segern i årets turnering. Tongivande förutom nämnda giganten i mål Oliver, var Edvin Persson med spelskicklighet och målskytte samt 9-meterskollegan Jonathan Engström.
I Norrköping briljerade spelkreatören Ivar Bengtsson och Anton Hooghwinkel Suomela med mängder av härliga kantavslut.
Stort grattis till mästartiteln Ystad!

MVP - Most Valuable Player
Ivar Bengtsson, Norrrköping
Anton Suomela, Norrköping
Oliver Ericsson, Ystad
Jonathan Engström, Ystad
 

Läs hela inlägget »

Den dansk/svenska finalen mellan arrangerade Kärra HF och HI Håndbold fyllde Valhalla till bristningsgränsen. Det gick verkligen att känna förväntningarna och efter att nationalsångerna var spelade drog det i gång.
HI med ett offensivt försvar ställde genast till problem för Kärras anfallsspel som hade svårt att komma till riktigt bra lägen.
Framåt angav planens gigant Julie Bodholdt Steffensen tonen direkt och gjorde hon inte egna mål så var det framspelningar som gällde.
Tempot var högt och så kom äntligen Kärra i gång, bra fart på niometer skapade framförallt kantlägen och det var 6–5 efter 14 minuter. Då gick tåget och Kärra klev inte på, danskorna gjorde hemska 7–0 under en period dr Kärra blev helt mållösa. 
Det danska greppet var kopplat och även om Kärra aldrig ville ge upp så var det i stort sett omöjligt att få kontakt. Man nådde upp till tre bollar ifrån via bra tryck i andra fas men trots taktiska drag så är den danska maskinen för bra.
Julie Bodholdt Steffensen blev logiskt punktmarkerad, vilken blivande storspelare. Camilla Rubaeks skytte var också riktigt starkt, målvakten Ann Christene Bossen av högsta klass och både Emilie Lund och Kathrine Hjorth Hansen är värda beröm.
I Kärra storspelade målvakterna Mona Saffari och Emelie Lenzi, Kärras absolut bästa spelare var Jennifer Johansson som kom upp i sju mål förutom bra kantspel kryddade hon det med mycket starkt försvarsspel. Ida Hesselbäck slet på linjen och fick också tag i en hel del inspel vilket blev en lösning när Kärra inte kom till på niometer.
Grattis HI Håndbold ni är bäst i Norden och bäst när det gällde igen och segersiffrorna blev 20–15.

Mål HI HÅndbold; Julie Bodholdt Steffensen 5, Camilla Rubaek 5, Kathrine Hjorth Hansen 2, Sofie Simonsen 2, Emilie Lund 2, Louise Hald Meier 1, Emma Schurre 1, Thea Schytz Vesterdahl 1 och Lin Johannesen 1

Mål Kärra HF. Jennifer Johansson 7, Ida Hesselbäck 3, Vanja Andersson 2, Matilda Antonsson Hjälmedala 2, Ella Larsson 1 och Nellie Andersson 1

MVP - Most Valuable Player
Jennifer Johansson, Kärra HF
Vanja Abdersson, Kärra HF
Camilla Rubaek, HI Håndbold
 Julie Bodholdt Steffensen, HI Håndbold                  
 

Läs hela inlägget »

En högkaratig tillställning i P04-finalen mellan Danmarks två främsta lag i årgången - Herning FH och Hørning Håndbold.
Hørning var i ledning med någon boll större delen av matchen, men det var tight, tätt och kontrollerat från de båda kombatanterna som känner till varandra mycket väl.
Båda lagen ställde direkt på avkast upp med dubbelpunkt av de främsta anfallshoten, Magnus Legahn och Bertram Simonsen i Herning respektive Gustav Horskjær och Joachim Pedersen i Hørning.
Det kändes länge som att Hørning skulle lyckas med att ta hem segern under ordinarie matchtid, men där Herning kvitterar med 49:58 på matchklockan. Lycklig målskytt 2 sekunder före slutet var Hector Villadsen.
Fem minuters förlängning där Hernings kvittering i slutsekunden gav en rejäl energiboost mycket tack vare en het Magnus Legahn som satte 3 mål på härliga initiativ. Det var här inget snack om vem som både ville och orkade mest.
Slutesultatet skrevs till 23-21 till Hernings stora glädje!

Läs hela inlägget »

Norden Cup möjliggörs bland annat av otroligt många ideella insatser av föräldrar och personer med föreningshjärtan i världsklass.
En av dessa hjältar som får symbolisera detta superkollektiv är Stefan ”Adidas” Sjöstrand!
Stora applåder med vågen till Stefan och alla andra!

Läs hela inlägget »

Kyrkslätt IF behövde 20 minuter på sig för att avgöra Norden Cup finalen. Kyrkslätt har slagit knock på alla motståndare och norska Nordbygda Håndball hade ingen chans, 21-12 efter 12-7 i pausen och vilken match som målvakten Nea Kanninen svarade för och då ska vi komma ihåg att Nea är ett år yngre (2005).
Det blev så rättvist som du kunde bli.

Kyrkslätt har spelat smart och med mycket disciplin under hela turneringen. I finalen var det skärpa och skarpa intryck från hela laget. Det är just Kyrkslätts stora framgång. Det kollektiva spelet, men efter finalen är det enkelt att prata och lyfta fram målvakten Nea Kanninen.
Vilken stormatch hon gjorde mellan stolparna.
-Det var lite nervöst i början av matchen men sedan släppte det för oss. Jag är så klart mycket nöjd med min egen prestation, sade Nea.
Ja, vem skulle inte vara nöjd efter en sådan prestation som Nea stod för. Mycket imponerande.
Vi fick dessutom se Nea i anfallet när lagledning valde att plocka upp Nea i anfallet under utvisning. Smart taktik.
Det kollektiva spelet har varit en stor framgång. Alla lagdelar i Kyrskslätts anfallsspel har ständigt varit ett hot. Många spelare har fått visa sina kunskaper och det blev ett perfekt avslut på Norden Cup.
Precis som för BK-46 grabbar har nu Kyrkslätts tjejer ett historiskt Norden Cup guld.
Kul för finsk klubbhandboll.
Vi ska plussa extra för Natacha Foley, sex mål och en bra play maker i anfallsspelet och Ella Paukku, som ideligen är farlig i sina genombrott.
Hos norskorna kretsade spelet mycket av femmålskytten Mathea Enger, en mycket duktig spelare.

Mål, Kyrkslätt; Natascha Foley 6, Ella Paukku 6, Dina Sadojevic Jelacik 3, My Pennanen 2, Caisla Usva 2, Venla Hyry, Ida Nousianen.
Nordbygda Håndball; Mathea Enger 6, Vilde Nilsen Hagen 2, Silje Kristin Austeng, Ingeborg Storbaek Monné, Mari Standal, Edle Christine Hönningstad.

MVP - Most Valuable Player
Mina Rasen Daehli, Nordbygda
Mathea Enger, Nordbygda
Ella Paukku, Kyrkslätt
Nea Kanninen, Kyrkslätt

Domare; Casper Axell och Hugo Everbring.

Läs hela inlägget »

instagram

116

LIVESTREAM av samtliga A-finaler: https://solidsport.com/norden-cup

LIVESTREAM AV SAMTLIGA MATCHER

2019-11-30
Matchändring 2
Flickor 0304 Grupp 1
Tid och planändring
Match 302 Spånga - Skandeborg/Hørning
flyttas till Kl 18:00 Lillekärrhallen

Match 307 Spånga - Halsen
flyttas till Kl 14:00 Valhalla A

Match 303 IF Hallby HK - Halsen
Flyttas till Kl 18:00 Valhalla C

Match 309 Flint Tönsberg - IF Hallby HK
Flyttas till Kl 14:00 Valhalla B

Flickor 05 Grupp 3
Match 203 Skandeborg/Hørning - HK Ankaret
flyttas till Kl 18.00 Lundby Strand 2

Match 209 Stavanger  IF - HK Ankaret
Flyttas till kl 14:00 Lundby Strand 4

Match 202 Stavanger IF - HK Silwing Troja
Flyttas till kl 18:00 Lundby Strand 1

Match 208 HK Silwing Troja - Njård
Flyttas till kl 14:00 Lundby Strand 2

 
Läs hela inlägget »
2019-11-30
Matchändring 1 2019
2018-12-27
Matchändring P0203

inloggning till myteam

Här är länken till inloggningen till My Team

Inloggning

Senaste inläggen

Arkiv

Våra samarbetspartners

loading...
loading...