P00/01 - Osannolik guldvändning av Skånela

P00/01   Skånela IF - IFK Skövde HK

Finalens bästa match bjöd IFK Skövde och Skånela på i P00/01. I slutet hämtade Skånela upp ett underläge på 24-19 och lyckades till slut vinna med 25-24. 
- Fantastisk gjort av killarna, vilken moral de visar när de fortsatte kämpa trots ett stort underläge, sa en supernöjd Skånelatränare.
Första halvlek startade i ett högt tempo med massor av skickliga individuella prestationer. Allra mest från Skövdes Miquel Mbumba som dominerade stort inledningsvis och visade även i andra upp ett stort spel. 13-13 var halvtidsresultatet. En bit i andra andra kopplade IFK Skövde greppet och såg ut att gå mot segern, men Skånela gav sig inte. Bland annat gjorde ett par olyckliga utvisningar på Skövde att Skånela kom in i matchen igen.  Och som de gjorde det. Med sex raka mål såg de till att de blev Nordens Cupmästare 2016 för Pojkar 00/01.
Bäst i Skånela var spelskicklige Gustav Carlsson som imponerade stort under hela matchen. I IFK Skövde var nämnde Miquel i en klass för sig, samt Erik Sääf och Victor Ljungqvist. 
Skånela och IFK Skövde bjöd på en  härlig handbollsmatch som innehöll det mesta. Inte minst publiken trivdes alldeles förträffligt.   
Bästa målskyttar Skånela: Gustav Carlsson 9 och Karl Dahlqvist 6.
Bästa målskyttar IFK Skövde: Miquel Mbumba 10 och Victor Ljungqvist 6.

Matchens domare

Darmin Zdaenac och Johannes Lindström
Darmin Zdaenac och Johannes Lindström