F001/01 EA: Stark insats av Midtjylland gav nytt guld till Danmark

Final 6 F00/01 EA: FC Midtjylland - Sorunda IF

Det går bra för Danmark i årets Norden Cup. Midtjylland tog femte guldet när F00/01 finalen avgjordes. Sorunda som var finalmotståndare var bra med i början av matchen, men danskorna tog över tillställningen efter halva första halvlek. Därefter kontrollerade de matchen.
- Jag är jättenöjd med vår insats. Vi har en bred trupp med en hög nivå på samtliga spelare. säger tränaren  Ole B. Jensen.
Midtjylland gick runt på runt på hela truppen och det märktes inte nämnvärt, utan de fortsatte att leverera. Bra och varierat skytte kryddat med teknik och fart visade de upp gång på gång. I segrarlaget lade storskytten Emilie Bodholt Steffensen grunden till segern då hon dundrade in 5 mål i första halvlek. Emilie var tillsammans med Sophia Snogdal de mest framträdande hos segrarna. Sorunda försökte hänga med, men det var inte lätt. Mest försökte Isabelle Andersson som var mycket bra hela matchen. Även Zandra Jarvin och Frida Höglund svarade för bra insatser.
Bästa målskyttar FC Midtjylland: Emilie Bodholt Steffensson 7 och Sophia Snogdal 4.
Bästa målskyttar Sorunda: Isabelle Andersson 8 och Frida Höglund 3.

Matchens domare

Jennifer Sandström och Kajsa Lundgren
Jennifer Sandström och Kajsa Lundgren